На своїй сторінці в Фейсбук в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про своє ставлення до Міжнародного жіночого дня.

Глава мінохоронздоров'я не вважає, що святкування раз в рік якось допоможе вирішити проблему гендерної нерівності. Так само, вона переконана, що підкреслено уважне ставлення до жінок в цей день, як раз таки підкреслює цю проблему і відкидає людство назад в його прогресі в сфері гендерної рівності.

"Людство дійсно досягло великого прогресу в боротьбі за рівність прав - у цивілізованих країнах жінки голосують, навчаються і працюють так само, як і чоловіки.
Але боротьба за права жінок - це все ще величезне поле роботи. І дарування букетів і цукерок або підкреслене виявлення особливої уваги і турботи 8 березня з цим не допомагає. Тому що це тільки відкидає назад всі успіхи, які довелося досягти під час багаторічної боротьби за гендерну рівність.
Досі є проблеми з рівною оплатою праці між чоловіками і жінками. Досі проблема «скляної стелі» для жінок у кар'єрах."

Більш того, вона впевнена, що необходимсоть цього свята сама по собі відпаде, коли люди перестануть лінуватися боротися за права жінок щодня і називає святкування дня 8 березня радянської, унизиельной для жінок, традицією.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також, Уляна уточнює, що країни, в яких 8 березня є вихідним днем - це держави, де права жінок порушуються найбільш активно і де не раз намагалися побудувати комунізм.

Червоним позначені країни, з офіційним вихідним 8 березня для жінок

Портал Знай.uа повідомляв, що Супрун порадила українцям взятись за чарку для боротьби зі слабоумством.

Глава МОЗ розповіла українцям про перші симптоми небезпечної хвороби