Ні для кого не секрет, що жити в Україні стає все важче - постійно підвищуються тарифи, відсутні нормальні умови для життя, а ціни на продукти адекватними назвати не можна. Все це змушує українців шукати кращої долі в європейських країнах, де все відбувається з точністю до навпаки. Зараз в найближчому зарубіжжі вже можна почути українську мову на кожному кроці.

Українці в Польщі

Однією з найбільш популярних країн для роботи, навчання і життя є Польща. Приваблює її розташування по сусідству, співзвучна мова, нормальне ставлення до громадян наш країни і гідні зарплати. Природно, багато українців, які їдуть туди трохи підзаробити, нерідко в рідні краї вже не повертаються. Влада Польщі вирішила підрахувати, скільки ж на даний момент в їхній країні українців і зробила це простим способом – вивчила дані мобільних операторів. У сусідній країні при купівлі sim-карти оператора мобільного зв'язку необхідно надати свої особисті дані, які вносяться в загальну базу.

Згідно з результатами підрахунків, в Польщі знаходиться один мільйон двісті сімдесят тисяч українців. Дослідження провела компанія, яка займається вивченням поведінки користувачів мобільного зв'язку, про що повідомляє "Газета виборча".

Українці в Польщі

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Незважаючи на такі показники, в польському уряді зазначають, що точної кількості знати ніхто не може. Вони стверджують, що ні відомості про видані візи, ні кількість виданих дозволів на роботу або постійне проживання, ні страхові внески не дають повної інформації, до того ж не всі користуються телефонами.

Варто відзначити, що минулорічне дослідження користувачів мобільного зв'язку зафіксувало 830 тисяч українців.
Нагадаємо, раніше наголошувалося, що для безвізового в'їзду в країни ЄС громадянам України відтепер буде потрібний спеціальний дозвіл - для його отримання доведеться викласти 7 євро. Однак навіть якщо дозвіл буде отримано, українцям все одно доведеться пройти попередню перевірку на той випадок, якщо вони збираються увійти в Шенгенську зону.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Україні з'явився новий спосіб обходу законодавчого розмитнення авто на єврономерах. Водії реєструють авто на польську фірму нібито для того, щоб поставляти товар для українських компаній.

Також "Знай.uа" писав, що польська влада розглядає питання про термінову заміну військових винищувачів. Зокрема, військові планують замінити літаки російського і радянського виробництва сучасними аналогами.