В Національному антикорупційному бюро (НАБУ) розповіли, на скільки тепер можна сісти за незаконне збагачення. Нова стаття Кримінального кодексу України, яку допомогли розробити детективи НАБУ, передбачає сім років в'язниці з конфіскацією майна. Стаття стосується глави уряду, всіх міністрів, народних депутатів, генпрокурора і суддів. Якщо в них виявиться майно, яке не буде відповідати легальним доходам, то воно буде конфісковано, а власник - сяде у в'язницю на сім років. Те ж саме, якщо НАБУ з'ясує, що чиновники купили маєтки, яхти або літаки на ім'я підставних осіб

Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною статтю про незаконне збагачення, яку прийняли у 2015 році. У своєму рішенні судді написали, що закон порушує презумпцію невинності.

Міжнародні партнери також дали свою оцінку скасування статті про незаконне збагачення. Вони стверджували, що відчувають себе обдуреними, як і український народ.

Будь-який чиновник витрачає гроші платників податків, тому вони повинні доводити, що не плутають власні гроші з громадськими. Мають коказувати людям, зокрема в декларації, що на державній посаді працюють на суспільство, а не на себе.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Страхом корупціонерів завжди була стаття про незаконне збагачення. Наприклад, нещодавно надійшла інформацію, що голова Конституційного суду Станіслав Шевчук готується отримати у власність, користуючись допомогою родичів, велике майно. Цими даними вже має Антикорупційне бюро.

Нагадаємо, раніше ми писали, що НАБУ завело три справи проти омбудсмена Денисової: опинилася нечистої на руку.

Також ми писали, що НАБУ обыскало підозрюваних у розкраданні армії.

Нагадаємо, Порошенко відреагував на розкрадання в Укроборонпромі і назвав винних.

Як повідомляв Знай.uа, корупційний скандал в оборонці: стан Гладковського розсекретили на всю Україну.

Знай.uа писав, Бігус розповість, скільки коштує дозвіл на корупцію від СБУ, ГПУ і НАБУ: зачекайте, це буде вражаюче.