Відомий український лікар Євген Комаровський висловив свою позицію щодо статусу російської мови в Україні.

Про це він розповів у програмі "Рандеву" Яніні Соколової.

За його словами, цього не повинно бути в сучасному світі.

"Має право Сергійко прийти в кінотеатр, де він буде дивитися фільм російською? Має право?! Чому в Німеччині я цілий день слухаю радіо англійською мовою? Чому?" - обурився він.

Журналістка йому нагадала, що у нас є радіо російською мовою, яке можна слухати в інтернеті.

"Ні, у нас є квоти! Це ж ти вже за мене вибрала! А я хочу вибирати сам!", - відповів він на це.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Команровський сказав також, що не хоче, щоб у сучасному світі хтось комусь вказував.

"Я не хочу, щоб в 21 столітті мені хтось диктував, з ким дружити! Мені диктує держава!" - заявив він на зауваження, що йому ніхто не забороняє говорити в центрі Києва російською.

Соколова- Комаровському: «Ми сидимо у центрі Києва. Хто вам заважає говорити російською!?...»

Соколова- Комаровському: «Ми сидимо у центрі Києва. Хто вам заважає говорити російською!?...» Сьогодні, 20.00 у Рандеву з Яніною Соколовою на 5 канал

Geplaatst door Рандеву op Vrijdag 8 maart 2019

У коментарях до анонсу передачі з уривком інтерв'ю, що розміщений у соціальній мережі Facebook, українці обурені такою позицією лікаря і виступають за українську мову.

"Мдааа, не простий "горішок" попавсь! Так би за українську мову відстоював! Ще той клоун! такі штучно розпалюють питання мови! Українською, бач, йому не підходить! Бо він хоче... А я також хочу...хочу щоб всюди все було українською!!! Як в Англії - англійською!!!" - написав один з користувачів соцмережі.

"Вибачте, коли даний лікар у перших своїх інтерв'ю після Майдану сказав, що не потрібно прибирати пам'ятники Леніну в Україні мотивуючи тим, що є більш кричущі проблеми то я перестав загалом будь що дивитись за його участю. Ну і його постійні "заробітки" на росії...Мене мало цікавлять безпринципні спеціалісти в сфері медицини, яких не хвилюють смерті 11 тисяч українців", - висловив свою думку інший користувач Facebook.

Нагадаємо, що Комаровський розповів про головну проблему в українських садочках.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський розповів, як підготуватися до здачі аналізів: від цього залежить здоров'я малюка.