Школа доктора Комаровського розповість батькам, як правильно підготувати дитину до здачі аналізів.

Коли призначають аналіз сечі? Як правильно підготувати тару і зібрати сечу для лабораторії. Лайфхак: збираємо сечу у немовляти. Тест-смужки: як це працює в цивілізованих країнах та про інше, говорив з українцями відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

За словами лікаря, ми отримуємо першу інформацію про стан здоровя дитини за результатми двох головних аналізів - аналіз сечі та крові.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як підготувати дитину

Перше, що мама повинна зробити перед тим, як зібрати сечу, слід помити дитину.

"Помити потрібно обов'язково. І тут виникає помилка. Ви часто миєте дитину милом. Сеча контактує з і шкірою дитини, на шкірі залишки мила - і тоді взагалі виходить незрозуміло що. Тому правильно мити дитину тепло, не гарячою! водою без викоистання миючих засобів", - говорить лікар.

Як збирати сечу у дитини

За словами лікаря, найкраще збирати середню сечу, щоб отримати найбільш точну інформацію.

Важливо зібрати сечу у стерильну ємність, яку можна придбати в аптеці.

Щодо того, як швидко сеча повинна потрапити лабораторії, то за рекомендаціями Комаровського, це слід зробити у найближчі пару годин.

лабораторія

Новітні технології

Промисловість усіх країн світу випускають доступні та дешеві засоби, як сечозбірник. Вони існують двох видів - для хлопчиків та для дівчаток. Ними легко користуватися. Крім того, зараз можна зібрати сечу дитини за допомогою цих сечозбірників та прямо у них відправити біоматеріал до лабораторії поштою.

Нагадаємо, про проблеми гігієни приміщень та чистоти повітря, яким цілий день дихають діти у садочках розповів лікар Комаровський.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, Комаровський оригінально привітав жінок з 8 березня.

Раніше портал Знай.ua писав, що лікар Комаровський пояснив, як діяти, якщо дитину душить кашель під час сну.

Дивіться: Аналз сечі, та вакцинація від школи лікаря Комаровського