Дитина кашляє лише під ча сну і це повторюється щоночі? Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, у чому причина та як побороти недугу.

Відповідне відозвернення до українських батьків фахівець опублікував у своєму блозі.

За словами Комаровського, кашель під час сну - це особливий вид кашлю.

Справа йде про кашель, який виникає, коли дитина знаходиться в горизнтальному положенні.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Чому виникає саме такий кашель у дітей?

"Причина - запалення слизової оболонки носа, точні його задніх відділів. Говорячи медичною мовою, так званий задній риніт.

Запалення, утворюється злиз, який тече з носа. Однак не як звичайний нежить, тече не не вперед, коли ми бачимо, а назад, по задній стінці глотки", - розповів лікар.

Такого ефекту ми не бачимо, коли дитина стрибає, грається. Але варто дитині лягти, слиз подразнбє глотку і дитина кашляє.

Що робити?

Лікар радить перш за все припідняти дитячий матрац з боку голови. Можна підкласти під нього якусь невисоку подушку, щоб голова дитини під час сну перебувала трохи вище.

У такому положення дитині буде легше ковтати.

Також на ніч не зайвим буде промит ніс сольовим розчином. А також звернутися до лікаря, який порадить вам краплі, які звужують судини.

Нагадаємо, як материнське молоко впливає на рот дитини.

Як повідомляв портал Знай.ua, спецыалысти пояснили, наскільки небезпечний поганий сон для немовлят.

Також Знай.ua писав про те, що знайдено комбіноване лікування від смертельного жіночого захворювання.

Дивіться: Комаровський про кашель під час сну у дітей