Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про проблему поганого повітря в українських садочках.

Питання: У мене просто «крик душі». Розкажу по порядку. Мої двійнята відвідують державний дитсадок, санаторну групу для дітей з захворюваннями органів дихання. Але ситуація з повітрям тут просто катастрофічна. Під час опалювального сезону температура повітря — 26-28 градусів, вологість 25%. На вулиці гуляють не кожен день. Природно, діти хворіють дуже часто. Відвідуваність в кращому випадку 50%. В середньому, за моїми спостереженнями, ходять 30% в нашій групі. Хочу я від Вас допомоги в залученні уваги до цього питання. Можливо, через статтю, телебачення, звернення — як завгодно! Конкретно по дитячих садках. Поки це для наших людей не важливо, що наші діти будуть перебувати в умовах, що не відповідають фізичним потребам.

Відповідь: Нічого дивного в описаній вами ситуації немає. Цією темою я займаюся останні 20 років так точно: говорю, пишу, звертаюся... Поки без толку. А вся проблема полягає, по великому рахунку, в тому, що 99% наших громадян не вважають проблемою тепле і сухе повітря, а головна трудність — що в числі цих 99% знаходяться завідуючі дитячими садочками та люди з районних відділів освіти. Тобто їм на все це наплювати. Тому температура повітря в дитячому садку не та, яка повинна бути за санітарними нормами, затвердженими державою, а та, яку вважають хорошою батьки, педагоги й організатори з районних управлінь освіти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Теоретично місцева санепідстанція, вірніше її представники, повинні зайти в дитсадок, зафіксувати температуру вище 23 градусів і вологість нижче 40 відсотків, а потім оштрафувати або навіть закрити такий дитячий сад до того моменту, поки там не забезпечать нормальні умови для перебування в ньому дітей. Але, на жаль, це нікого не турбує. Якщо у садку буде холодно, то всі інстанції батьки закидають листами, а якщо буде тепло, то все влаштує.

Загалом, це все мною вже багаторазово описано, але мою відповідь на ваше запитання ми опублікуємо ще раз. Можливо, після цього ще до когось дійде, що це важливо, і ще хтось відірве дупу від дивана і займеться забезпеченням оптимальних умов для нормального життя і здоров'я дітей", - написав доктор.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.