Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, коли і навіщо носити медичну маску, а коли краще надягати респіратор і який потрібен.

"Дуже-дуже проста річ з приводу масок. Маска одягається тоді, коли ви хочете захистити довкілля від себе. Тобто ви видихаєте через маску в два рази менше частинок, які містять збудник, якщо він у вас є, в зовнішнє середовище. Тобто, запам'ятайте, маска одягається на людину, у якої є в організмі хвороба або погані мікроби. Маска не одягається на здорову людину. Якщо ви хочете захистити себе від вдихуваних мікробів, то ви надягаєте респіратор! Тільки респіратор! При цьому не кожен респіратор. Якщо ви бачите на респіраторі маркування, наприклад, «95», то це означає, що ви захищаєте себе на 95%", - говорить лікар.

Зазначимо, що раніше відомий педіатр також розповідав про те, як привчити дитину до самостійності. Одна з матусь написала лікарю: "Доктор, допоможіть мені — вже опускаються руки все робити за доньку. Вона абсолютно нічого не хоче робити сама: я її розчісую, заплітаю, одягаю, складаю їй портфель, насипаю в тарілку їжу, відвожу в школу і зустрічаю, увечері мию… Вона буде півгодини сидіти з не зав'язаними шнурками, поки я, втративши терпіння, все-таки не зав'яжу їх... Що мені робити, як привчити дитину до самостійності?". Що відповів доктор Комаровський, читайте тут.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.