Перший віце-спікер парламенту України Ірина Геращенко прокоментувала заворушення в Черкасах, влаштовані "Нацкорпусом".

Відповідний допис вона зробила на власній сторінці у Facebook.

Зокрема, Геращенко відзначила, що шалені сутички фактично "розстріляли" 205-ю річницю Дня народження Тараса Шевченка.

Більше того Геращенко зазначила, що якщо є бажання воювати необхідно їхати на лінію фронту та застосувувати там свою міць. Все ж інше вона назвала звичайною провокацією.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Я обурена провокацією, влаштованою невідомим молодими в моїх рідних Черкасах, в 205 річницю з дня народження Шевченка. Як би голосно не називали себе провокатори - ментально вони ТІТУШКИ", - заявила політик додавши, що переодягнені ТІТУШКИ "переслідують президента".

Також вона відкрито звернулась до МВС, зазначивши, що у таких випадках необхідно провести ретельне розслідування та покарати всіх винних у заворушеннях.

"Шановні колеги, ми очікуємо від вас забезпечення законності і правопорядку. Хочеться чесного розслідування і судів? Це вимога всього суспільства. І в європейській країні суд Лінча і фаєри не підміняють розслідування і правосуддя", - написала перший віце-спікер.

Разом з тим варто відзначити, що нещодавно у Києві пройшли масові акції протесту, в якій взяла участь організація "Нацкорпус".

Відомо, що протестувальники сильно обурені корупційним скандалом в Укроборонпромі. Радикально налаштовані люди вимагають заарештувати головного фігуранта скандалу Олега Гладковського.

Журналіст Влад Красінський зазначив, що протестувальники намагались прорвати кордон силовиків під Адміністрацією президента.

"Пішли в рукопашну: сльозогінний газ, вибухові пакети та димові шашки", - заявив журналіст.

Крім того варто відзначити, що спостерігачі від "Нацдружини" можуть застосовувати силу на дільницях у разі фальсифікацій. Про це заявив прес-секретар "Нацдружини" Ігор Вдовін.

"Якщо правоохоронці будуть закривати очі на відверті правопорушення і не захочуть їх фіксувати, то ми будемо робити те, що заявив наш командир (командир Нацдружин Ігор Михайленко раніше написав Telegram, що "якщо за справедливість треба буде дати комусь по морді - ми це зробимо без зволікання" - ред.)", - сказав спікер.

Нагадаємо, статки Гладковського розсекретили на всю Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", до Гладковського додому прийшов розлючений натовп, зріє штурм палацу.

Також "Знай.ua" писав, що фігуранти журналістських розслідувань брали штурмом видання.

Члени "Нацкорпусу" намагалися прорватися до Порошенка в Черкасах