У четвер, 7 березня, провели фотофіксацію за фактом обстрілу міста Щастя Новоайдарського району Луганської області. Його провела українська наглядова група Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Відповідне повідомлення дав прес-центр ООС.

Бойовики обстріляли місто Щастя в середу, 6 березня. Тоді на вулиці було досить людно, проте, на щастя, ніхто не постраждав.

На місці обстрілу спостерігачі зафіксували пошкодження фасадної стіни житлового будинку. При цьому зазначається, що не виявлено руйнування інженерних комунікацій будинку.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Свідком обстрілу став 79-річний мешканець будинку. Він розповів спостерігачам, що близько 08:30 його дружина відчула потужний удар у фасадну стіну будівлі, яка виходить на лінію розмежування. Жінка виявила пошкодження фасаду і звернулася у міський відділ поліції.

На місці обстрілу крім спостерігачів також працював патруль Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі м. Щастя. Вони займаються підтвердженням факту наслідків попадання куль у фасад будинку.

"Українська сторона СЦКК засуджує дії збройних формувань Російської Федерації і їх найманців щодо обстрілу населених пунктів, що становить загрозу життю та здоров'ю цивільного населення", йдеться в повідомленні, в якому також зазначається, що своїми активними провокаційними бойовими діями окупанти підтверджують ігнорування Мінських домовленостей і небажання дотримуватися режиму припинення вогню, що буде сприяти загостренню конфлікту.

Нагадаємо, Порошенко розкрив світові очі на Путіна. Заява Порошенка прозвучала на засіданні Ради регіонального розвитку Черкаської області.

Як повідомляв Знай. ua, нова символіка ВСУ змусила соцмережі горіти. Українці гідно оцінили зміни і написали масу позитивних коментарів.

Знай. ua писав, що у бойовиків з-під носа забрали установку "Град". Користувачі мережі втомилися сміятися над дурістю путінських окупантів.