Проросійські бойовики на Донбасі обстріляли житловий будинок та дитячий садок у населеному пункті Чермалик.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці операції об'єднаних сил у Facebook.

Відомо, що сам обстріл відбувся ще 22 січня, проте лише зараз про це стало відомо. Також відзначається, що керівник місцевої селищної ради розповів, що бойовики відкрили вогонь вночі, коли нащастя там нікого не було.

"Голова сільської ради селища Чермалик повідомив, що близько двох годин ночі, з боку тимчасово окупованої території з позицій збройних формувань Російської Федерації здійснено обстріл їхнього селища", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відзначається, що очевидцям вдалося зафіксувати факт обстрілів з боку бойовиків. Прибула на місце спостерігачі ОБСЄ також підтвердили факт агресії бойовиків.

"В ході проведення фотофіксації були зазначені пошкодження будівлі функціонуючого дитячого садка "Сонечко" за адресою вулиця Миру, буд. 21а. Зокрема, з ранку 22 січня завідуюча дитячим закладом виявила кульовий отвір у віконній рамі та внутрішній стіні ігрової кімнати. Спостерігачі СЦКК з'ясували, що пошкодження були завдані кулею калібру 7,62 мм, яку знайшли на підлозі кімнати", - повідомляють в СЦКК.

Разом з тим варто відзначити, що на території ООС пропав український розвідник близько 4 годин ранку, його шукають.

"23 січня близько 4 ранку в районі виконання бойової задачі на одному з спостережних постів в районі населеного пункту Павлопіль зник військовослужбовець розвідувального взводу одного з підрозділів бригади", – йдеться у повідомленні.

Зараз організований пошук військовослужбовця, товариші по службі приймають заходи для того, щоб якомога швидше встановити місце його перебування.

ВАЖЛИВО! 23 січня близько 04 ранку в районі виконання бойового завдання на одному з спостережних постів в районі...

Geplaatst door 79 десантно-штурмова бригада Миколаїв op Woensdag 23 januari 2019

Крім того варто відзначити, що для того, щоб відновити окуповані території Донбасу необхідно близько $50 млрд. Дана сума потрібна тільки для одного року ремонтних робіт.

"Мінімальні початкові вливання, які знадобляться на Донбасі - близько 50 мільярдів доларів. Хоча б… І це — на рік. Але хто ж дасть такі гроші? З одного боку, Донбас — це наша земля, а з іншого — хто зуміє підняти цю важку ношу, коли вона до нас повернеться, якщо вся Україна балансує на межі виживання?" — розповів експерт.

Нагадаємо, лікарні Києва заполонили важкопоранені військові.

Як повідомляв "Знай.ua", легендарний сапер поділився подробицями завдань на Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, що волонтери терміново звернулися до українців за допомогою.

Як бойовики грабують Донбас? Ексклюзивний репортаж | Донбас.Реалії