Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін назвав єдину умови, за якої припиниться війна на Донбасі.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, він відзначився, що конфлікт на Донбасі буде тривати до моменту краху нинішнього режиму Путіна. Крім того Соскін зазначив, що основним завданням для ЗСУ є повернення контролю над кордоном з Росією.

"Умова одна (припинення війни на Донбасі — Ред.) — Україні потрібно повернути контроль над кордоном. Поки є Путін, на жаль, це неможливо. Але щойно Путіна не стане, одразу ж вирішиться питання з донбаським анклавом", — заявив він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що військових Росії дресирують, як собак – прищеплюють готовність стріляти по українцях. І атака на Азові – одна з форм такого дресирування. Це психологічна настройка солдатів РФ проти українського народу.

Так, експерт з питань державної безпеки і колишній директор інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін розкрив мотиви поведінки Путіна. За його словами, повномасштабна війна між Україною і Росією – це навряд чи "неминучий сценарій". Путін, при всіх своїх "чудових" якостях, людина не дурна, і не розуміти, чим може обернутися для Росії війна з Україною, він не може. Але"не варто недооцінювати російські збройні сили", які масштабно переоснащуються і постійно воюють.

"Якщо він побачить можливість загострити, він постарається нею скористатися, але прискорювати цей процес навряд чи стане. Нинішня завдання президента РФ — демонстрація світу, що він готовий до будь-якого розвитку подій, що, якщо знадобиться, він піде до кінця", - вважає Горбулін.

При цьому експерт вважає: у той час як Кремль вже не боїться навіть найжорстокіших санкцій начебто відключення РФ від банківської системи SWIFT, Захід у цілому не готовий до великої війни в Європі.

"Їх економіка в цілому адаптувалася до санкционному режиму, фактична мілітаризація економіки (при збереженні Заходом шляхів обходу ним же введених санкцій) робить цей режим малоефективним. Захід так довго заощаджував санкційні козирі на чорний день, що зараз, навіть у разі їх використання, вони не матимуть належної дії", - пояснив він.

Нагадаємо, з'явилися фото "врятованого" Путіним Донецька.

Як повідомляв "Знай.ua", звірства бойовиків налякали б навіть Чикатила.

Також "Знай.ua" писав, що українцям назвали головних ляльководів Донбасу.

Війна на Донбасі та "Гірські Едельвейси": бійці розповідають про війну