У п'ятницю, 15 березня, на честь святкування 80-річчя Карпатської України в Закарпатській області оголошено вихідний день.

Про це повідомили в прес-службі глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Він нагадав, що 15 березня 1939 р. сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію.

"Це одна з найкращих дат в історії Закарпаття, тому і зараз цей день заслуговує того, щоб бути вихідним. Тим більше, що в цьому році у нас ювілейна річниця, яку відзначатимуть на державному рівні, а на Закарпатті – за участю керівництва держави". цитує слова Москаля його прес-служба

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день з п'ятниці, 15 березня, на суботу, 6 квітня.

Геннадій Москаль

Нагадаємо, православні християни в Україні будуть святкувати Великдень 28 квітня. Згідно з календарем вихідних, представленим Мінсоцполітики, у квітні українці відпочиватимуть три дні.

Календар свят 2019 передбачає 13 вихідних у квітні включаючи святкові дні і звичайні вихідні. У Великодня немає певної фіксованої дати святкування, але обов'язково її відзначають в неділю. У 2019 році Великдень припадає на 28 квітня – неділя, тому українці відпочиватимуть 28 і 29 квітня. Передсвяткових робочих днів, скорочених на годину, у квітні 2019 не передбачено.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України висунув пропозицію перенести робочий день 30 квітня на 11 травня. Дана рекомендація подарує українцям справжні канікули і дасть можливість відпочивати 5 днів поспіль.

Міжнародний жіночий день 8 березня цього року випадає на п'ятницю. Це означає, що українці матимуть три вихідних поспіль у другий вікенд весни.

Як повідомляв Знай.uа, Укрзалізниця запустила 17 додаткових поїздів до вихідних. Можна поїхати в будь-яку точку нашої країни.

Також Знай.uа писав, що пізній Великдень подарує додаткові вихідні. Великдень в 2019 ми відзначатимемо 28 квітня, після чого буде традиційний вихідний.