У Південній Африці кит випадково проковтнув туроператора Рэйнера Шимпфа. Чоловік після інциденту дивом залишився живий. В підтвердження тому у Мережі з'явилося відео і фото. Ролик опублікований на YouTube-каналі Barcroft Animals.

Сам інцидент стався ще в лютому в затоці Алгоа. Тоді 52-річний Шимпф в якості гіда відправився з туристами спостерігати за величезними косяками сардин, які пливли на північ і йшли в океан. Коли група опинилася в 40 кілометрах від берега, Шимпфа проковтнув кит.

Дайвер в Південній Африці вижив після того, як його проковтнув кит, повідомляє Daily Mail. Чоловіка затягнуло в пащі кита разом з косяком сардин, однак 51-річний Райнер Шимпф не піддався паніці і зміг вціліти.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Інцидент стався в Порт-Елізабет на схід від Кейптауна. Чоловік занурювався під воду, щоб поспостерігати за морськими мешканцями і зробити ефектні знімки.

У якийсь момент вода несподівано завирувала, на поверхні з'явився кіт і ковтнув дайвера. За словами фотографа, все навколо потемніло, він нічого не бачив, у нього перехопило подих, навіть здалося, що ссавець зараз затягне його на дно. Це все відбувалося в 40 кілометрах від берега.

Колега Шимпфа, що залишився на кораблі, з жахом спостерігав за тим, що відбувається, однак зміг зробити кілька знімків інциденту.

Дайвер зміг вирватися з полону, лише завдяки своєму 15-річному досвіду, який допоміг йому зберегти спокій і не панікувати. Він самостійно доплив до берега.

За словами потерпілого, все відбулося надто швидко, тому він навіть не встиг злякатися. Каже, що в таких ситуаціях "немає часу для страху". Гід діяв швидко і йому вдалося вибратися з пащі кита. Сам Шимпф не постраждав. Після того, що сталося, його родина заявила, що кити - не "людожери", а "ніжні тварини".

Нагадаємо, майбутні мами - сестри наші менші в очікуванні щастя: неймовірні кадри дикої природи.

Раніше портал "Знай.uа " писав: Вчені натрапили на унікальну тварину, яку вважали вимерлою 300 років тому

Як повідомляв портал "Знай.uа", крокодили допомогли палеонтологам виявити невідомі види тварин: секрет у травленні.