Великий піст в 2019 році починається в понеділок, 11 березня. В ці 40 днів перед Пасхою важливо не лише обмежити себе в їжі, але і дотримуватися заборон, які необхідні для очищення душі. Це важливий час для того, щоб вступити на праведний шлях.

Протягом посту, який цього року триває з 11 березня по 27 квітня кожен віруючий зобов'язаний дотримуватися обмежень, який в першу чергу направляються на очищення душі від усіляких спокус і поганих думок.

Священнослужителі наголошують, що в період посту рекомендується уникати всякого роду розваг, розпиття спиртних напоїв. У цей час не можна вінчатися в церкві і намагатися уникати негативних думок.

Заборонено завдавати шкоди оточуючим:

- засуджувати інших людей;

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- розпускати чутки;

- звинувачувати людей.

Важливо не допускати в період Великого посту гріховні думки, а також позбутися своєї мови від лайливих слів. Наголошується, що деякі заборони не поширюються на дітей і літніх людей, які в силу віку можуть не усвідомлювати, чому вони повинні міняти звичний спосіб життя.

Великий піст є часом суворого стримування. В цей час заборона накладається не тільки на раціон, але і на згубні звички, а також гріховні думки. Важливо намагатися в цей період не потурати своїм слабкостям і не дозволяти їм віддалити від духовного життя.

У повсякденному житті важливо постаратися не допускати заздрості, гніву і злоби, потрібно вчитися справлятися з негативними емоціями і корисними помислами.

Нагадаємо, Великий піст: календар харчування на кожен день. Для підготовки до святкування Великодня слід дотримуватися обмеження в їжі під час Великого посту.

Як повідомляв Знай. ua, Великий піст 2019: календар харчування, що можна їсти, а що не можна і головні заборони урочистості. Великий піст триває 40 днів, тому важливо знати всі його правила.

Знай. ua писав, що Великий піст 2019: історія, дата, правил харчування й заборони. Великий піст триває 40 днів. Дізнайтеся всі найважливіші правила урочистості.