Представнику "Нацкорпуса" Дмитру Кухарчуку, якого затримали в результаті зіткнень в Черкасах, інкримінують одразу три статті Кримінального кодексу, про що біля відділення поліції міста повідомив його адвокат.

Захисник Кухарчука розповів: "Він був затриманий в порядку ст. 208 КПК, ніяких підозр йому ніхто не висував. З документів, які отримала сторона захисту, крминальне виробництво відкрите за ознаками ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство), ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України".

Дмитро Кухарчук

Крім того, він підкреслив, що затримання його підзахисного було здійснено з грубим порушенням вимог КПК і заявив, що Кухарчук був затриманий через 15 годин після "правопорушення", а не під час його вчинення, як того вимагає КПК. Також адвокат розповів про тілесні ушкодження, які Кухарчук отримав під час затримання: "У нього пошкоджене плече, його одяг розірваний".

Захисник резюмував: "Наскільки мені відомо, всіх осіб, які були затримані разом з ним, вже відпустили ... Коли людей затримують в іншій області (Кухарчука затримали за межами Черкаської обл. - ред.), надягають мішки на голову і везуть в Черкаси - це не є "добровільною згодою особи на відвідування райвідділу поліції". Вони були викрадені і затримані. В діях правоохоронців вбачаються ознаки ст. 271 КК "завідомо незаконне затримання".

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Зіткнення в Черкасах

На даний момент затриманий Кухарчук утримується в ІТТ, куди його визначили на 72 години за рішенням слідчого.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко прокоментувала подію в Черкасах. Вона зазначила, що всі бажаючі воювати можуть продемонструвати свою міць на території тимчасово окупованого Донбасу.

Як повідомляв портал "Знай.uа": після завершення акцій в Черкасах і Києві в Національному корпусі заявили про те, що безслідно зникли п'ятеро активістів. Повідомляється також про те, що їх авто розбили, а під час затримання інших застосовували фізичну силу.

Також "Знай.uа" писав, що Дмитро Кухарчук, голова Черкаського відділення Нацкорпуса, опинився у базі "Миротворець" після зіткнень у Києві 9 березня, в результаті яких постраждали 15 поліцейських.