У понеділок, 11 березня, православні віряни відзначають день, який церква іменує як Чистий четвер. Саме з цього дня (в 2019 році це 11 березня) розпочинається y Великий піст, який триватиме до Великодня – 28 квітня.

Про те, що головне для віруючих людей під час посту і від чого варто відмовитися, розповів помічник митрополита Православної церкви України Епіфанія, священик храму Теплої Софії Іван Сидор, який ще відомий українцям як дзвонар Майдану, - пише "Народна правда".

За словами священика, під час дотримання посту обмеження в раціоні, що стосуються вживання м’яса чи молока, є правилами посту, але не вони є визначальними для віруючих. Головне - це зробити певні зусилля над собою, тренуючи свою силу та волю.

Крім того священнослужитель підкресдив, що дотримання посту не може розглядатися як зручний привід для втрати зайвої ваги.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Є ще одна категорія людей, які використовують піст виключно для таких дріб’язкових моментів, як схуднення. Але це неправильний підхід", – наголосив священик.

За словами Івана Сидора, у цьому питанні важливішим за піст тілесний є піст духовний.

"Дотримання духовного посту набагато важливіше за дотримання посту тілесного", – зазначив священик.

Нагадаємо, у Чистий понеділок жінкам, за давніми звичаями, заборонено ходити в гості, а їжу, яка залишилась з Масляної їсти не варто, її краще згодувати тваринам.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали календар харчування під час Великого посту 2019 та за якими правилами тепер житимуть 40 днів віряни.

Також Знай.ua писав про те, що під час Великого посту існують деякі обмеження в їжі, але не всім можна їх дотримуватися. Кого не стосуються жорсткі правила церкви.

Дивіться: Великий піст. Традиції, обряди та заборони у цей період