Масляний тиждень завершується у Прощену неділю, 10 березня, після чого починається Великий піст. У поточному році він розпочнеться 11 березня і триватиме до 27 квітня. Основна його мета – підготовка до святкування Великодня, внаслідок чого на весь період посту на всіх богослужіннях обов'язково присутні молитви покаяння і спогади про смерть і наступне Воскресіння Ісуса Христа.

Деяким людям не рекомендується дотримуватися посту. До таких належать: діти, вагітні або жінки, що годують, військові, а також ті, що страждають важкими захворюваннями. Крім того, всім, хто планує дотримуватися посту, рекомендують проконсультуватися з лікарем.

Пісні страви

Для того щоб душею і тілом відчути радість і святість від прийому їжі, вона повинна бути простою, але при цьому різноманітною. У Великий піст заборонено зловживати сіллю, цукром і прянощами. Під час його проведення слід віддати перевагу їжі, приготованої на пару. Однак не всім варто обмежувати себе у вживанні м'яса - дітям до восьми років, а також літнім людям не можна від нього відмовлятися.

Дуже важливо під час посту вживати оптимальну для організму кількість води. Крім того, слід пам'ятати про те, що повноцінний і здоровий сон дуже допомагає справитися з денними проблемами і викликами. Особливо це актуально у весняний період, коли збільшується тривалість світлового дня після зими.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Богослужіння в церкві

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Прощену неділю прийнято вибачатися один перед одним, внаслідок чого люди відвідують всіх своїх родичів, друзів і знайомих, а також ходять на кладовище для того, щоб пробачити старі образи і самому попросити вибачення.

Як повідомляв портал "Знай.uа": священик з Тернополя розповів, з якої причини у сучасної молоді настала криза віри. Він переконаний, що багато молодих людей не знаходять часу для сповіді з тієї причини, що не вважають це за потрібне для себе, а переконані, що це необхідно самому священику.

Також "Знай.uа" писав, що учні однієї з католицьких шкіл в США отримали хімічні опіки в результаті участі в церемонії з нагоди початку Великого посту.