У церковному календарі цей день присвячений пам'яті святого Прокопія Декаполита. Також свято називають: «Прокопій», «Прокіп», «Дорогорушитель», «Дорогопрокопатель». Останню назву придумали через сильне танення санного шляху і краще в далеку дорогу не їхати.

Вважається, що людям, які народилися в цей день, краще не поспішати ні в чому, особливо сьогодні. Спочатку все продумати, а потім вже братися за справу і не сподіватися на випадок.

Сам день вважається непередбачуваним, може статися щось дуже добре, або дуже погане. Залиште двері відкритими для друзів, рідних і знайомих. А якщо у вас щось попросять, обов'язково допоможіть. Якщо потрібно відправитися в дорогу, прислухайтеся до себе. Якщо на душі вільно і легко, дорога пройде добре. Якщо турбуєтеся, то відкладіть поїздку, вона може бути небезпечною.

Сьогодні можна позбутися від залицянь і домагань нелюба. Надягніть на ліву руку на безіменний палець кільце з гематитом. Ще 12 березня обов'язково потрібно приділити час рослинам і сходити в лазню. Тоді ви зможете відмитися не тільки від недуг, але і від проблем.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цей вівторок буде чудовим днем для мисливців, можна вполювати зайця, тому що вважається, що Прокіп протегує цього роду заняттям. Але якщо заєць перебіжить дорогу, обов'язково повертайтеся. Є повір'я, що це диявол обернувся на зайця. Якщо вухатого все ж спіймали, то його хвіст треба закопати, щоб нечисть не проникла в будинок.

Є ще декілька прикмет в цей день:

  • У лісі 12 березня перші проліски з'явилися, – прикмета, що прийшла пора польових робіт.
  • Чорна чобака перебігла дорогу рибалці або мисливцеві, – добича буде середньою.
  • В лазні 12 березня вдаритися об лавку, – прикмета до прибутку. Чхнути тричі – повернуть давній борг.
  • Якщо в день Прокопа ненавмисно попити води, приготованої для миття, можна серйозно захворіти.
  • Якщо 12 березня під час купання чоловіка зайшов кіт (у двір, будинок або кімнату), – той, що купається, скоро зрадить своїй другій половинці.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 12 березня