Восени питання, коли міняти гуму не стоїть так гостро. А от коли варто "перевзути" автівку весною? Чи варто водіям поспішати з цією процедурою і чи можна взагалі від цього відмовитися?

Про це пише "Авто24".

Підсвідоме бажання "закріпити" весняне тепло перевзуванням зрозуміле, але синоптики не радядть так поспішати. Початок березня – це найбільш непердбачувана пора, ще можуть бути і снігопади і ожеледь. Тому не варто так довіряти першому теплу та сонцю.

За офіційними даними виробників шин зимові моделі зберігають свої якості при температурі +7... +8о С. Однак не можна про них теж саме сказати сказати, говорячи про всесезонність.

заміна шин

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Стосовно весни, варто пам'ятати, що березень - це ще не весна, тому краще залишити машину на зимовій гумі. Такі шини все ж ведуть себе при плюсовій температурі більш адекватно, ніж літні – на слизькій дорозі. Так, якщо "літо" у зимових умовах втрачає зчеплення принципово і практично у всіх режимах, то "зима" втрачає свої якості в теплі набагато менше.

Шиномонтаж

Щодо випробувань за різних погодних умов, спеціалісти пояснюють, що зимові шини при теплій погоді гірше показують себе при екстреному гальмуванні, раніше зриваючись в юз. А при рушанні з місця і маневруванні зниження коефіцієнта зчеплення з теплим асфальтом в цілому не настільки суттєве. І якщо пам'ятати про ці особливості, то кілька днів їзди на зимовій гумі при високій температурі можна пережити без проблем.

Водіям варто памятати, що безпека на дорозі все ж повинна залишатися ключовим фактором, коли приймаєте рішення замінити шини при пероді в інший сезон.

Варіант для найбільш розважливих і ґрунтовних автовласників – завести другий комплект дисків, щоб обидва сезонних комплекти шин були готові до самостійного перевзування з будь-який момент та не залежати від шиномонтажів з їх чергами у піковий сезон. Особливо доречним такий спосіб буде в зимовий період, коли, як правило, більшість волдіїв можуть бути не готовими до раптового снігопаду та ожеледиці.

Нагадаємо, пасажирам "Укрзалізниці" нагадали про права - їх багато та мало про які здогадувались українці.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали розцінки по першій платній дорозі. Водіям доведеться викласти більше, ніж у Європі. Однак, якою буде якість цих шляхів в Україні, залишається лише гадати.

Також Знай.ua писав про те, що у Полтаві розлючені жителі вказали нахабному герою паркування, де його місце. Українці навчились з гумором боротися з автохамами.

Дивіться: Розмитнення машин на єврономерах. Хто скільки заплатив