Ціна проїзду по першій в Україні платній дорозі зі Львова в Краковець, будівництво якої почнеться в 2020 році, буде не більше 7-10 євроцентів за кілометр.

Про це повідомив в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак.

Зокрема, керівник відомства відзначив, що Україна буде брати за орієнтир європейські ціни на подібні послуги. За його словами середня ціна будівництва європейського автобану коштує близько 10 мільйонів євро за один кілометр.

"Ми повинні брати в якості орієнтира європейські ціни. Але все ж в Україні буде трохи дешевше. Середня вартість будівництва автобану в Європі - 10 млн євро за кілометр. В Україні, думаю, вийде не більше 5-6 мільйонів євро за кілометр. Тому ціна проїзду не буде більше 7-10 євроцентів за кілометр", - сказав він.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що раніше у червні 2018 року мінітср інформаструктури Володимир Омелян зазначив, що тендер на будівництво першої платної дороги в Україні за маршрутом Львів-Краковець відбудеться вже до кінця нинішнього рокую

Разом з тим варто відзначити, що кколишній заступника міністра інфраструктури України, експерт з транспортних питань Олександр Кава розповів, що в Україні дуже скоро з'являться платні дороги. Першою стане дорога на ділянці Київ – Біла Церква, і роботу над документацією вже запустили.

За його словами, концесійні дороги будуються приватним інвестором і експлуатуються протягом 20-30 років. Як тільки період закінчується, вони переходять у державну власність. За період експлуатації інвестор окупає свої вкладення, отримуючи плату за проїзд.

"У нас політики дуже часто спекулювали заявами, обіцяючи дороги на тисячі кілометрів, які будуть побудовані за рахунок концесіонерів. У Польщі, яка за рівнем економічного розвитку перебуває далеко попереду України, всього лише 300 км доріг, які побудовані на умовах концесії", - зазначив Олександр Кава.

Колишній заступник міністра підкреслив, що в Україні можуть з'явитися невеликі ділянки платних доріг.

Нагадаємо, співробітник посольства США став героєм паркування в Києві.

Як повідомляв "Знай.ua", права пасажирів Укрзалізниці, про які ви не знали.

Також "Знай.ua" писав, що Євросоюз подарував Україні мільярди на дороги.

Голова Уряду відзвітував про ремонт доріг