В Україні протягом робочого тижня, 11-15 березня, очікується практично весняна погода, але є деякі нюанси. Середня температура повітря вдень буде триматися близько +8 градусів з невеликими заморозками вночі.

Цю інформацію повідомляє Укргідрометцентр.

У вівторок, 12 березня, дощі, місцями з мокрим снігом, змістяться на південний схід і там похолодає до +5… +7 градусів вдень, а вночі до 0…+2. На решті території прогнозують суху і сонячну погоду з температурою 7-8 вище нуля в денний час дня і заморозки до -1…-3 вночі.

У Києві без опадів, мінлива хмарність. Вдень стовпчик термометра покажуть +5…+7, а вночі 0…-2 градуси.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У середу, 13 березня, дощі перемістяться на захід України. На решті території буде без істотних опадів і мінлива хмарність. Максимальна температура +10 градусів очікується в Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. В інших регіонах вдень +5…+9, а вночі можливі невеликі заморозки.

У Києві буде сухо, вдень очікується +5…+7, а вночі похолодає до -2…-4 градуси.

У четвер, 14 березня, середня денна температура в Україні трохи знизиться – до +5… +8 градусів. Заморозки до -4 вночі будуть спостерігатися тільки на Донбасі, в інших регіонах нічна температура буде близько 0 градусів. На заході знову пройдуть дощі, вночі з мокрим снігом. На решті території України буде переважно сонячна погода.

У Києві збережеться мінлива хмарність. Температура вдень +6…+8, а вночі -1…+1.

У п'ятницю, 15 березня, всю Україну накриє дощовий фронт. У більшості областей вночі пройде мокрий сніг. Але на температуру повітря це особливо не вплине. В середньому по країні буде +5… +8, вдень -1…+1 вночі.

У Києві вдень очікується дощ, а вночі сніг і мокрий сніг. Вдень у столиці +6…+8, а вночі -1…+1.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики розповіли, що в нашій країні протягом всього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодами.

Також портал Знай.uа писав, весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно.

Дивіться: Як глобальне потепління змінює життя на Землі