Усі охочі відвідати Львів, повинні будуть заплатити туристичний податок. Відповідне нововведення запрацює вже з 1 квітня.

Таке рішення у понеділок, 11 березня, прийняли на сесії Львівської міськради.

За кожну добу перебування в місті Лева туристам доведеться платити від 0,2 до 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати. До слова, нині мінімальна заробітна плата становить 4173 грн. Відсотки збору залежать від вартості номера: до 350 гривень — 0,2%, від 350 гривень до 750 гривень — 0,3%, 750 — 1200 гривень — 0,4%. А від 1200 гривень — 0,5%. Це стосується оренди номера, квартири або будинку незалежно від кількості осіб, що проживають.

Львів
Львів

Відзначається, що ставки такого туристичного податку приводяться у відповідність з Податковим кодексом України. Вони стосуються і внутрішнього, і в'їзного туризму.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Новим податком будуть обкладатися абсолютно всі, хто буде приїжджати з ночівлею у Львові.

Виняток зробили для таких категорій:

- місцеві жителі;

- резидентом, які прибули у відрядження;

- люди з інвалідністю та їх супроводжуючі;

- ветерани війни та учасники ліквідації аварії на ЧАЕС;

- громадяни, які прибули в місто на лікування або оздоровлення;

- діти до 18 років;

- родичі жителів Львова.

Також, в цьому році у Львові створять два нових туристичних маршрути: місцями єврейської спадщини та будівлями, які побудував Іван Левинський.

Нагадаємо, що влада Венеції планує ввести нові податки для туристів, які подорожують країною, як наземним, так і повітряним транспортом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українці платитимуть більше за посилки з-за кордону. З січня набуває чинності новий закон про податки на міжнародні пересилання товарів для фізосіб.

Також Знай.ua писав, що міністерство економічного розвитку опублікувало свіжий список елітних автомобілів, власники яких цього року повинні сплатити податок.