Влада Венеції планує ввести нові податки для туристів, які подорожують країною, як наземним, так і повітряним транспортом.

Про це повідомляє Venezia Radio TV.

Видання зазначає, що є ідея ввести податку розміром від 2,5 до 5 євро з одного відвідувача міста.

"Мито передбачена проектом італійського бюджету на 2019 рік, затвердження якого супроводжувалося сильним тиском з боку Брюсселя через початково підвищених показників дефіциту держскарбниці (2,4 відсотка ВВП). Новий збір носить назву tassa di sbarco, що в дослівному перекладі означає: податок за можливість зійти на берег", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також автори проекту зазначають, що всі деталі, пов'язані з новим податком, поки не опрацьовані. Передбачається, зокрема, що він буде стягуватися з авіакомпаній та операторів, що здійснюють автобусні і поромні перевезення, а надбавку автоматично включать у вартість квитка, тому туристам тепер потібно розкошелитися на подорожі.

Нагадаємо, влада Туреччини оголосила, що з січня 2019 року іноземні громадяни повинні будуть сплатити збір у розмірі 1,5 євро для забезпечення безпеки. Цей податок на безпеку будуть включені в авіаквитки.

Нагадаємо, українці платитимуть більше за посилки з-за кордону. З січня набуває чинності новий закон про податки на міжнародні пересилання товарів для фізосіб.

Як повідомляв раніше Знай.ua, аеропорт "Бориспіль" повідомив про масові затримки рейсяв на свята.

Також Знай.ua писав, що туристам підказали, як заощадити в одному з найдорожчих європейських столиць.

Дивіться: Як економити на подорожах та отримувати максимум задоволення