Стало відомо, що нещодавно британські археологи виявили на дні Чорного моря найдавніше неушкоджене судно у світі. Варто відзначити, що 23-метровий корабель пролежав на морському дні майже дві з половиною тисячі років.

Так, корабрь був знайдений на глибині близько двох кілометрів. Примітно, що рулі, щогли і лави для веслярів зберегли свій початковий вигляд завдяки низькій концентрації кисню на цій глибині.

"Це змінить наші уявлення прo кораблебудування і мореплавство в стародавньому світі", — впевнений професор Джон Адамс, провідний дослідник команди.

За даними MAP (Black Sea Maritime Archeology Project), 23-метрове судно належить до класичної епохи. Схожий корабель можна побачити на давньогрецькій вазі Siren Vase, яка датується тим же періодом і зберігається в Британському музеї. На зображенні Одіссей, який прикував себе до щогли, щоб врятуватися від пісень сирен.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Вчені розповіли, що піднімати судно на поверхню не планують. Однак маленьгий фрагмет вони все ж витягнули для проведення радіовуглецевого аналізу. Крім того, дослідження показало, що припущення вчених щодо віку знахідки вірне – судно перебувало на дні моря понад 2400 років.

Раніше повідомлялося, що команда водолазів під назвою Ocean X Team занурилася на дно північної частини Балтійського моря для його вивчення. Несподівано для самих себе на глибині 87 метрів вони виявили таємничу височина круглої форми. Її ширина досягає 70 метрів. Про свою знахідку дослідники розповіли досить давно – ще в 2011 році.

Цей незвичайний об'єкт зацікавив абсолютно всіх – науковців, археологів, водолазів і уфологів.

Також раніше повідомлялося, що вчені не перестають дивувати нас все новими відкриттями, благо сучасні технології дозволяють детально досліджувати навколишній світ. Ще в 2004 році мексиканські археологи підняли з дна Карибського моря скелет жінки віком 13 600 років. Її назвали "Євою з Нахарона".

"Знай.uа" вже писав: на дні моря лежить корабель прибульців

Читайте також: уфолог показав прибульців, які спостерігають за МКС

Нагадаємо: в Антарктиді виявили зруйнований непізнаний об'єкт