У роботі соціальних мереж Facebook і Instagram стався збій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Verg.

Наголошується, що в обох соцмережах пропала можливість публікувати записи, а також відправляти і отримувати повідомлення.

Як повідомляється, на проблеми з доступом до соцмереж поскаржилися користувачі, зокрема, з України, Російської Федерації та Білорусі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Разом з тим, за даними сервісу Downdetector, найбільш масштабний збій в роботі Facebook і Instagram спостерігається у США та Західній Європі.

Раніше повідомлялося, наприкінці 2018 року Facebook запустила “темну тему” для мобільного сервісу обміну миттєвими повідомленнями для деяких країн. У березні 2019 року ця функція стала доступною для користувачів смартфонів на Android і iOS. Експерти відзначають, що шукати кнопку “нічний режим” у додатку безглуздо. Її просто не існує в базових налаштуваннях програми. А щоб включити опцію, насамперед потрібно відправити одному з контактів або навіть самому собі емодзі-”смайлик” у вигляді півмісяця. Після цього вже і з'являється нова функція. Втім, вона ще не до кінця допрацьована, про що і попереджають розробники програми.

Також повідомлялося, Facebook подала в суд на жителів України, так як вони порушили закон США про боротьбу зі зломом, а також займалися шахрайством і порушенням умов через порушення ними законів США про боротьбу зі зломом і за обслуговування соціальні мережі.

Позов Facebook говорить, що обвинувачені – українські громадяни, Андрій Горбачов і Гліб Случевський. Вони пов'язані з компанією Web Sun Group (займається ІТ-технологіями і розвитком стартапів, - ред.).

З 2016 по 2018 рік зловмисники "скомпрометували близько 63 тисяч браузерів, що використовуються користувачами соцмережі, і завдали Facebook збитків на суму понад 75 тисяч доларів".

Нагадаємо, уккраїнська бабуся створила емблему, яку використовує Google

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Знову за старе: в чіпах Intel виявили глобальну вразливість

Також Знай.uа" писав про те, що Хакер перетворив приставку Nintendo Switch в повноцінний компютер з Windows 10: фото