І зірки, і звичайні перехожі купують їжу, подорожують, звертаються до лікарів та віддають дітей у школи та дитсадки, їздять громадським транспортом. Саме про останній українці мало що знають, особливо, як людей дурять щодня та куди йдуть кошти, сплачені за проїзд.

Про махінації в громадяському транспорті розповіли журналісти програми "Таємний агент", - передає Новий канал.

"Стосовно білетів – то капець. Я думаю, цього ніхто не знав", - йдеться в сюжеті.

аварія з маршруткою

Мало не щодня в інтернеті зявляються відео очевидців про аварії з автобусами та маршрутками, а також про те, як міський мотлох на колесах розвалюється на ходу.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Подивившись програму, український блогер та учасник шоу " Топ-модель по-українськи" Сергій Стоун поділитися враженнями. Ця тема близька для хлопця, адже він родом із Білої Церкви: часто їздить до Києва та подорожує по роботі. І ось що його вразило:

"Як автобус без гальм може виїхати в рейс із людьми? Ви берете свої сумки, гусей, передачки дітям і так далі, їдете в село чи в місто машиною з гальмами, що не працюють. А якщо водій не впорається – ви можете врізатися і пожертвувати своїм життям", – не стримувався Сергій.

Лайфхаки для пасажирів. Як повернути кошти за невикористаний квиток

"А стосовно білетів – це капець. Я думаю, ніхто не знав: якщо ти не приїхав з поважних причин на вокзал і не поїхав, куди тобі треба, то можна змінити квиток протягом трьох днів", – сказав він.

За законом, дійсно є така норма. Українці можуть повернути квиток, якщо ви передумали їхати, або ж навіть не встигли чи захворіли.

Однак, як показала практика, не всі касири про це знають, або роблять вигляд, що не знають.

Квиток пасажири мають право обміняти на інший рейс, наприклад, якщо поїздка не склалась через хвороюбу. Для цього ви маєте надати касиру довідку від лікаря та попередній квиток. Після вирахування станційного збору (20%), вам безкоштовно переоформлять квиток на іншу дату.

Нагадаємо, пасажир нахабно вимагав говорити роcійською, покарали всією маршруткою.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали унікального водія української маршрутки. Це жінка, яка любить робити сюрпризи пасажирам, від неї всі у захваті.

Також Знай.ua писав про те, що у Тернополі маршрутник нахабно проігнорував прохання зупинитись., через що опинився на лаві підсудних.

Дивіться: Сюжет про роботу громадського транспорту в Україні