Мешканка Харкова - Марія Демченко, на сторінці у Фесбук просить допомоги у небайдужих українців. Вона повідомляє, що в середу, 13 березня, няня забрала з садка його дитину і малечі стало погано: відкрилася блювота, з'явилася сильна млявість і блідість. Дитині поставили діагноз "кишкова інфекція":

" ...няня забрала дитину з садка 374, м. Харків і через годину у дитини відкрилася блювота , він зблід і став млявим. Коли я приїхала додому ( через 30 хв після дзвінка няні) викликала швидку і нас відвезли в дитячу обласну , де поставили діагноз-кишкова інфекція..."

Вона повідомляє, що після відвідування лікарні решта батьків повідомили, що їх дітям теж погано і симптоми, як у чада Марії. Керівництво дитячого садка стверджує, що у них все гаразд і це всього-навсього ротавірус.

Марія Демченко

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

В коментарях небайдужі українці почали обговорювати цю тему: "Треба зробити аналіз на ротавірус", "... Не соромтеся говорити в інфекційній лікарні який сад Ви відвідуєте. На підставі Вашого звернення,вони проведуть перевірку в саду,чому саме стався спалах", " У нас ротавірус за 4 дні скосив 14 осіб з групи і майже всі сім'ї заодно. Включаючи тих членів, хто в садку не був ніколи.", "Подібну ситуацію ми проходили в минулому році і теж у Харкові. Була санстанція, два етапи блювоти і проносу у групі ( до НГ і після). Підсумок - вся група+співробітники саду їздили на ХТЗ здавати аналізи. В одного з дітей сальмонела."

Є й ті, хто став на захист дитячого садка:

"Одна мама привела хвору дитину (можливо і сама не знаючи про це). Заразилися інші діти. А винні як завжди садок і вихователь... Діти заражаються один від одного, а це відповідальність батьків... У нас була ситуація з вошами: одна дитина принесла і відповідно заразила іншу. А претензії до саду. А садочок що винен що матуся не підтримує чистоту своєї дитини. Ну не буде ж вихователька кожного дня мити чужій дитині голову.", "...як раз таки косить всіх і відразу. І в дитячих садках це часто-густо. І виною тому не персонал або керівництво саду."

Нагадаємо, що шестирічний українець прийшов на допомогу африканським дітям.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що ціни на м'ясо в Україні порівняли з європейськими.

Також, портал Знай.ua писав, що Дніпро на межі гуманітарної катастрофи: у школу не прийшли понад 500 дітей.