Погода в 2019-му році порадувала українців теплим закінченням зими і ранньою весною.

Однак, разом з теплими і сухими днями повертаються опади.

Скільки будуть йти дощі і чи варто чекати повернення зими.

У суботу, 16 березня по всій Україні дощі, у центральних і північних регіонах вони можуть бути досить сильними. Температура повітря вдень: у західних областях та центральних областях в середньому від 8 до 10 градусів тепла. На півночі і на сході – від 6 до 9 градусів вище нуля, на півдні від 9 до 13 градусів.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У неділю, 17 березня дощі буду тільки на заході і сході країни (крім Закарпаття). На заході буде потепління до 12-15 градусів. У центральних областях від 8 до 11 вище нуля. У східних областях найхолодніше – вдень від 6 до 8 градусів тепла. Нарешті, в південних регіонах від 9 до 12 градусів.

У понеділок, 18 березня дощу варто очікувати в Закарпатській, Львівській та Волинській областях. Україну очікує потепління – на заході країни вдень в середньому від 11 до 17 градусів, в центрі від 15 до 17, у північних областях від 11 до 15, у східних від 10 до 13, і на півдні від 11 до 17 градусів.

У вівторок, 19 березня з заходу будуть рухатися опади. Сухість очікує центральні, східні та південні області. Разом з дощем прийде і холод: у західних областях вдень від 7 до 11 градусів, в центрі від 12 до 15, на півночі і на сході від 11 до 13 градусів, на півдні від 13 до 17 вище нуля.

У середу, 20 березня дощі пройдуть на заході та півночі країни, а також в центральних областях. На заході вдень від 6 до 9 градусів тепла, в центрі від 9 до 12 градусів, на півночі від 8 до 10, у східних областях від 11 до 13, і на півдні 9-15 градусів вище нуля.

Народний прогноз погоди

16 березня вшановують пам'ять протоієрея Петра Турчанинова. У колишні часи помічали, що середина березня буде такою ж, як і літо. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку.

17 березня відзначається день пам'яті преподобного Герасима Йорданського. У народі Герасима звуть Грачевником, тому що з цього дня з теплих країв прилітають граки. Якщо граки кричать, варто чекати погіршення погоди і можливих дощів.

18 березня відзначає день пам'яті мученика Конона Ісаврійського. У народі святого Конона називають Огородником. З цього дня починалась гаряча городня пора.

19 березня вшановує пам'ять преподобного Іова Анзерского. В небі можна побачити білого лелеку, який повертається у свої рідні краї.

20 березня відзначає день пам'яті святого мученика Василя, єпископа Херсонського Таврійського. Настає теплий період, але холод ще не відступає: "З дахів капає, а за ніс цапає", вдень весняна капель, а ввечері варто чекати морозів.

Нагадаємо, Погода на вихідні: звіряча стихія познущається над українцями, оголошено штормове попередження

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Погода приготувала українцям лихо гірше холоду, наближається страшна стихія

Також Знай.ua" писав про те, що Погода на Великдень: синоптики обіцяють українцям божу благодать