Громадянин України Роман Куликов зміг записати факт побиття і образи на його адресу на мобільний пристрій.

У Польщі стався черговий напад на українця. Український водій Über був побитий у Варшаві кількома поляками напідпитку, які були його пасажирами. При цьому вони ображали його за національною ознакою. Зловмисники також пошкодили його автомобіль і зникли, передає "Укрінформ".

33-річний громадянин України Роман Куликов зміг записати факт побиття і образи на його адресу на мобільний пристрій. Після цього він зняв побої у лікарні і написав заяву в поліцію. При цьому він стверджував, що його побиття мало ознаки ненависті на національному ґрунті.

Справа отримала широкий резонанс в соцмережах і в польських та українських ЗМІ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Po polsku niżej. #ua Сьогодні вночі у Варшаві побили українського водія Uber. Не знаю точно, чи стало головною...

Geplaatst door Yevhen Prykhodko op Zaterdag 9 maart 2019

У той же час районна прокуратура варшавської ділянки Охоти вважає побиття водія-українця актом хуліганства, а не злочином на національному грунті.

"Аналіз зібраних матеріалів не вказує на те, що подія сталася у зв'язку з національністю потерпілого. Інцидент стався на тлі вульгарних слів, сказаних про матір одного з пасажирів, а не національність або походження водія", – повідомив представник районної прокуратури варшавській дільниці Охота Лукаш Лапчинський.

За словами прес-секретаря, прокуратура відкрила справу про побиття по 158-ю статтею Кримінального кодексу Польщі. Ця стаття передбачає ув'язнення до трьох років.

Як повідомив прокурор, учасники побиття українця вже дали свідчення. Вони не виключають своєї участі в подіях, вели себе дуже голосно, а один з пасажирів один раз вдарив водія у відповідь на слова про матір пасажира.

Лапчинський також підкреслив, водій Über у своїх свідченнях також "не вказує про національний фон надзвичайної події".

Нагадаємо, що протягом 10 років Україна в змозі досягти рівня доходів населення як у країнах Євросоюзу, наприклад, Польщі.

Як повідомляв портал Знай.uа вже через півтора місяця вступає в силу новий закон, згідно з яким встановлять абонплату на комуналку.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в результаті проведення перерахунку виплати пенсій підвищено 8,9 мільйонів з 10,2 мільйона пенсіонерів.