День святого Патріка - це, в першу чергу, яскраве національне свято Ірландії, яке підхопили багато країн світу. Його традиційно відзначають 17 березня щоб згадати покровителя красивого острову, що прогнав язичництво і змій. В останні роки ірландців вирішили підтримати багато країн світу, і яскраві гуляння в день святого Патріка можна зустріти навіть у найнесподіваніших місцях: Токіо, Буенос-Айресі, Сіднеї та Києві.

Хто такий Святий Патрік

Святий Патрік - це небесний покровитель Ірландії. За переказами у 16-річному віці юнака викрали розбійники і доставили в Ірландії в якості раба. Шість років Патріку, який звик до розкоші, довелося важко працювати пастухом. Як свідчить легенда, в один момент Бог наказав йому бігти, і він поплив з Ірландії.

Через роки він повернувся на острів в якості місіонера. Він побудував на території Ірландії безліч церков і здійснював чудеса, одне з яких - повне вигнання змій.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Символом святого Патріка вважається трилистна конюшина. За переказами ірландців, завдяки йому Патрік пояснював поняття Святої Трійці: "Так само, як три листи можуть рости від одного стебла, так і Бог може бути єдиний в трьох особах".

Також в день святого Патріка можна зловити лепрекона, який обов'язково повинен розповісти людині, де заховані його скарби. Втім, вірити цим хитрим і злим карликам не варто.

Традиції святкування

На честь святого Патріка влаштовують паради з піснями і танцями, на яких люди часто напиваються пивом до поросячого вереску.

У цей день люди одягаються в національний колір Ірландії, зелений, і надягають символ удачі - трилистну конюшина.

Традиційно в День святого Патріка влаштовуються паради. На вулиці виходять люди, одягнені в екстравагантні костюми, а також духові оркестри, які не можуть обійтися без знаменитої волинки.

Нагадаємо, українцям назвали вихідні дні, які передбачені в квітні поточного року.

Раніше Знай.uа повідомляв, Ванга, Нострадамус, Глоба і мольфари спрогнозували майбутнє для України на 2019 рік.

Також Знай.ua писав, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст.