Перша седмиця Великого посту в 2019 році – з 11 по 17 березня. Вона вважається дуже важливою для всіх православних християн, тому ми пропонуємо вам пригадати, що обов'язково потрібно зробити.

11 березня, Чистий понеділок - цього дня в народі прийнято робити прибирання відразу після Масниці. Весь наступний тиждень відрізняється строгим постом.

Весь піст, крім субот і неділь, в храмах читається молитва святого Єфрема Сирина. У ці дні її потрібно додати в домашню молитву.

У перші чотири дні першої седмиці Великого посту (з понеділка по четвер, 11 березня – 14 березня) увечері, в храмах читається Великий покаянний канон Андрія Критського.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Необхідно заздалегідь дізнатися про час початку богослужіння у вашому храмі – воно може змінюватись в проміжку від 16 до 19 годин вечора.

У середу і п'ятницю першої седмиці, як і всіх інших седмиць Святої Чотиридесятниці, служиться Літургія Передосвячених дарів.

У п'ятницю, 15 березня, з вечерні починається служба святого Феодора Тирона, яка з'єднується з Літургією Передосвячених дарів.

У суботу першої седмиці, 16 березня, Церква відзначає пам'ять святого великомученика Феодора Тирона і згадує, як християни були збережені ним від осквернення ідоложертовною кров'ю в першу седмицю Великого посту.

Перша неділя Великого посту, 17 березня, називається Тижнем Православ'я щодо звершуваного в цей день святкування Торжества Православ'я над усіма єресями, возмущавшими Церква. Відбувається особливе богослужіння, зване чином Торжества Православ'я.

Також в цей день багато віруючі причащаються Святих Христових Таїн, готуючись до цього всю попередню тиждень.

Нагадаємо, дієтологи пояснили переваги харчування у Великий піст.

Раніше Знай.uа повідомляв, названо головні молитви сили і заповіді на Великий піст.

Також Знай.ua писав, чи варто змушувати своїх дітей відмовлятися від їжі і ходити щодня до церкви на Великий піст.