Великдень у 2019 році припадає на 28 квітня. Тому Українці отримають тривалі вихідні, які плавно перейдуть на травневі свята.

Великдень – одне з 12 великих церковних свят. Цей день символізує очищення від гріхів, оновлення та святкується на честь воскресіння Христа. У цей день також закінчується великий піст, який цього року православні християни розпочали 11 березня.

У перший тиждень Великого посту 2019, неділя 17 березня - Торжество Православ'я за православним календарем. У цей день завершується перша седмиця Великого посту, яка вважається однією з найважливіших.

Католицький Великдень святкують також в неділю, але за іншим - Юліанським календарем. У 2019 році він припадає на 21 квітня,

Вихідні на Великдень

Згідно з чинним українським законодавством, якщо офіційний святковий день припадає на суботу або неділю, то вихідним днем також буде понеділок.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Таким чином, після Великодня, понеділок, 29 квітня українці відпочиватимуть.

Крім того, згідно із затвердженим Кабміном графіком перенесення робочих днів у 2019 році, вівторок, 30 квітня, також буде вихідним. Але цей день доведеться відпрацювати у суботу, 11 травня. Але на цьому вихідні в українців не закінчуються, адже 1 травня – День праці й офіційний державний вихідний. Так, українці у 2019 році отримають цілих п'ять вихідних поспіль на честь Великодня і Дня праці – з 27 квітня по 1 травня.

Нагадаємо, як правильно дотримуватися Великого посту

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям нагадали про молитви сили і заповіді на Великий піст.

Раніше портал Знай.ua писав, що провидець розповів про чудодійну силу молитви.

Дивіться: Великий піст. Головні заборони та обмеження