"В плавнях, лісопосадках, деколи і прямо біля доріг на Херсонщині часто можна побачити птахів, які раніше навіть важко було спіймати в дикій природі. Фазани в Україні поступово перетворюють на домашніх тварин.

Вони помітно більші, ніж їх дикі родичі, та "пофарбовані" трохи інакше, менше яскравих відтінків, більше чорного. Мисливці і орнітологи говорять, що це королівський, або румунський фазан, - пише видання "Херсонці".

Їх успішно розводять в розпліднику Українського товариства мисливців і рибалок біля села Підстепне, і випускають в дику природу для акліматизації.

Голова обласної організації УТМР Леонід Величко каже, що пернаті новосели прижилися на українських землях, та вже самі дають потомство.

фазан та цисарки


Однак випуск і звичайних, і королівських фазанів УТМР має намір продовжувати, за рахунок чого з поголів'я в краї останні три роки зростає в середньому на тисячу особин щорічно, незважаючи на те, що ці птахи є об'єктом легальної полювання майже повсюдно – від Херсона до Генічеська.

На знімку внизу: завідувач розплідником Сергій Твардовський з самцем королівського фазана"]480376[/img]

В розпліднику королівські фазани відмінно уживаються навіть з цісарками

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

До відома, фазан - дикий птах, який раніше у природі зустрічався в Азії. Згодом цих птахів було продуктовано в різних куточках світу.

Золотий фазан

Внаслідок діяльності людини — браконьєрства, випалювання трави та очерету — чисельність фазану у дикій природі суттєво зменшилася. Проте їх активно почали розводити вдома, просто, як курей, поступово перетворюючи цих дивовижних та красивих птахів на свійських тварин.

скрин/ОЛХ

Сьогодні цих птахів можна легко придбати, в інтернеті ми знайшли купу оголошень про продаж фазанів. В середньому птах коштує 400-600 гривень.

Нагадаємо, в Лівані масово відстрілюють перелітних птахів заради м'яса. До України можуть не повернутися сотні лелек.

Як повідомляв портал Знай.ua, на столичному озері помітили масовий мор риби. Активісти кивають у бік будівельників, які поруч зводять міст. Екологи розпочали перевірку та з'ясування причин загибелі місцевої фауни.

Також Знай.ua писав про те, що вчені виявили новий вид павуків, схожих на персонажів відомої вантастики.

Дивіться: В Україні масово гинуть птахи. Екологи звинувачують в усьому фермерів та отруту на полях