Вчені відкрили новий павукоподібний вид, представники якого абсолютно ідентичні між собою за розмірами та розфарбування, з-за чого отримали ім'я на честь персонажів "Зоряних воєн" — імперських штурмовиків.

Раніше невідомий вид Stormtropis належить до сімейства паратропідідових павуків (Paratropididae), які мешкають у Південної і Центральної Америки, пише Daily Mail.

Проте виявлені шість нових павуків — перші в своєму сімействі, зареєстровані в Колумбії.

Павуки Stormtropis

У сімейство входять малі та середні види, які дуже схожі один на одного і володіють дивовижною здатністю до маскування.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як пояснили арахнологи, четверо представників нових павуків не змогли вписатися в один вже існуючий рід, тому фахівцям довелося створити нову назву, яка відсилає до солдатів Імперської армії з популярної науково-фантастичної франшизи.

Як і штурмовики, павуки "дуже схожі один на одного, з невеликою здатністю до маскування".

"Ми хотіли обіграти назву відомого роду Paratropis, і, звичайно, ми також хотіли віддати данину поваги однієї з найбільших саг всіх часів", — пояснили арахнологи.

Згідно їх дослідженню, новоявлені павуки також схожі в тому, що вони трохи незграбні.

Павук-штурмовик маскується

Також павуки-штурмовики "приклеюють" до себе частинки бруду і навколишнього середовища, щоб замаскуватися від хижаків.

Слід зазначити, що один з нових видів "штурмовиків" (Stormtropis muisca) було виявлено на висоті 3400 метрів над рівнем моря в центральних Андах.

Але дослідники стверджують, що у них є свідчення існування представників Stormtropis на висоті понад 4000 метрів.

Штурмовик з

Також дослідники виявили, що у самців "штурмовиків" всього за два кігтя на ногах, в той час як в інших паратропідідових павуків на ногах три кігтя. У самців також більш подовжені геніталії, а у самок — трубчаста "шия", а тіло у формі гриба.

Арахнологи припустили, що поява нового виду пов'язана з вторинної адаптацією, щоб павуки могли використовувати додаткові місця проживання.

Дивіться ще: Отруйні павуки і комахи

Нагадаємо, Малайзії виявили одного з найбільш красивих і рідкісних видів павуків-птахоїдів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", величезну бджолу знайшли дослідники в джунглях Індонезії.

Також "Знай.uа" писав, на давнього павука натрапив неподалік від міста Чинчжу в Південній Кореї мисливець-аматор на викопних тварин.