У той час, як на Галичині доглядають за лелеками, які не змогли полетіти у "теплі краї", рятуючи цих птахів від холоду та голодної смерті, в Африці - все навпаки: тамтешні мешканці очікують прильоту лелек, аби вполювати та з'їсти.

Про подібну моторошну ситуацію на Близькому Сході розповіли в спільноті "Типова Україна" на сторінці в Facebook та опублікували фото лелек, масово вбитих ліванцями.

" Це жах! Велику тривогу вчених викликає висока смертність чорногузів на прольоті і в місцях зимівлі. У багатьох країнах Африки білий лелека є традиційно мисливським птахом. М'ясо споживається в їжу, кістки ніг йдуть на трубки, пір'я використовують для прикрас, навіть із дзьоба роблять чаклунські засоби. У Північній і Західній Африці близько 80 % випадків загибелі лелек припадає на відстріл", - розповіли в мережі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомив німецький орнітолог X. Шульц, на шляху повернення цих пернатих, щороку відстрілюється від 5 до 10 тисяч лелек, з них понад половину гине саме в Лівані.

Нагадаємо, у Києві помітили масовий мор риби. Понад дві сотні туш виявили на русанівському озері. Активісти кивають у бік будівельників, які поруч зводять міст. Екологи розпочали перевірку та з'ясування причин загибелі місцевої фауни.

Як повідомляв портал Знай.ua, смертельна риба потрапляє на українські прилавки. Небезпечного продукту вже нарахували до 10 тисяч. Людей попереджають про новий спалах ботулізму.

Також Знай.ua писав про те, що мережею облетіло відео, як залежні від опіуму папуги крадуть макові головки на полях в Індії.

Дивіться: Екологи бють на сполох. Біля українських полів масово гинуть птахи