Індійська опіумна промисловість вже страждає через погані погодні умови, а фермери стверджують, що раптовий наліт "папуг, залежних від опіуму" може стати для них останньою краплею.

Виступаючи перед індійським інформаційним агентством АНІ фермер-опіум Nandkishore, з Мадх'я-Прадеш, заявив, що фермери кілька разів звертались по допомогу до влади, але їхні прохання були проігноровано.

"Одна квітка маку дає близько 20-25 грам опію, але велика група папуг харчується цими рослинами близько 30-40 разів на день, а деякі навіть відлітають з маковими стручками, спустошуючи тим самим цілі плантації", - повідомляють місцеві ЗМІ.

Цікаво, що дорогоцінний врожай вирощують на замовлення фармацевтичних компаній.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Місцеві папуги стали настільки залежними від макового дурману, що нехтують почуттям небезпеки, яке повинні викликати лякала і численні брязкальця, розвішані по полю. І фермери були змушені ввести практику чергувань.

Фермер розповів, що незважаючи на постійне спостереження за полем, папуги змінили тактику і більше не насичуються соком маку просто на полі. Вони перейшли на наступний рівень - ламають стебло і забирають голівку з опієм подалі від селян, де й отримують свою дозу, поїдаючи насіння. Ця незвичайна активність пернатих потрапила на відео, зняте 21 лютого, і опубліковане на YouTube кількома днями пізніше.

"Як тільки крилаті істоти відчувають це почуття, вони стають жертвами залежності", - зазначив доктор Р. С. Чундават з Коледжу садівництва в Мандсауре.

Він порівняв дію опіуму на птахів, з тонізуючим ефектом, який надають кава або чай на людину.

Фермери стурбовані зростанням активності папуг, тому що офіційно вирощувати опіум на півночі Індії досить дорого, тому що потрібно покупка спеціальної ліцензії та відповідність кінцевого продукту певним стандартам якості.

Нагадаємо, обурені фермери поскаржилися владі на невловимих злочинців: наркомани пернаті.