Опіумна промисловість Індії переживає не найкращі дні не тільки через погані погодні умови, але і від нашестя папуг, які уподобали плантації маку.

За даними Daily Star, опіумні фермери з Мадх'я-Прадеш зверталися до районної влади з проханням вирішити цю проблему, однак птиці продовжують знищувати угіддя.

"Одна квітка маку дає близько 20-25 грамів опіуму. Велика група папуг живиться цими рослинами приблизно 30-40 разів в день, а деякі навіть відлітають з маковими стручками, скорочуючи тим самим врожайність", — поскаржилися фермери.

Перші нашестя почалися в 2015

Слід зазначити, що індійський уряд укладає контракти з місцевими фермерами на поставку певної кількості опію щорічно для розробки ліків.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Фермери, що займаються вирощуванням опію, стикаються з труднощами в дотриманні квот, оскільки божевільні папуги крадуть до 10 % врожаю.

Фермерам доводиться цілодобово охороняти свої поля і відлякувати птахів, коли вони прилітають, але папуги виявляються хитрішими і спритнішими.

Як повідомляється, перше нашестя папуг почалося у 2015 році на макових полях поблизу міста Чітторгарх.

Макові поля Індії

"Ми без того страждаємо від злив, а тепер ще це. Ніхто не слухає нас. Хто компенсує наші втрати? Ми намагалися видавати гучні звуки і навіть лякати птахів феєрверками. Але ніщо не допомогло", — скаржиться місцевий фермер Нандкишор.

Поки індійські фермери борються з нестримними папугаями, на іншому континенті дивне захворювання поширюється серед оленів і лосів.

Спалах "зомбі-клітин" зафіксовано серед американських диких тварин.

Експерти з інфекційних захворювань побоюються, що зараза може передасться людям.

Вважається, що інфекція передається через слину, сечу або фекалії оленів, а також через контакт з хребтом, очима або селезінки вбитого оленя.

Папуга відпочиває після атаки на плантацію

Нагадаємо, медики виявили новий метод діагностики пріонних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", органічні сполуки, що містяться в ґрунті, руйнують пріони і знижують їх інфекційну ефективність у мишей.

Також "Знай.uа" писав, що міститься в людських фекаліях.