У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті 42-х мучеників з міста Амморея – Костянтина та інших. Також свято називають:: «Костянтин», «Костянтинів день», «День кіл навколо колодязя», «Аркадій», «Марфа». Колами його назвали, тому що навколо колодязя сьогодні було прийнято витоптувати кола на снігу, щоб брудна вода не потрапила до питної.

Якщо у вас поруч є колодязь і залишився ще сніг на землі. Слід кілька разів пройтися навколо колодязя, щоб витоптати сніг. Тоді він не проникне в воду, а вона залишиться не тільки чистою, але й смачною. А також зможе подарувати здоров'я і міцність духу. Але є одна умова. Першим повинен пройти неповнолітній на ім'я Костянтин. Також слід освятити криниці. Якщо ж колодязя поруч немає, можете просто зайнятися трубами, поставити фільтр для води.

У порівнянні з обрядами, коли приносили жертви воді у вигляді срібних монет або крові чорного півня, вищеописане буде набагато простіше.

Є ще дещо, що потрібно зробити 19 березня в Костянтинів день, і це пов'язано з поминанням покійних. Коли будете вечеряти, не слід доїдати всю їжу. Залишки потрібно висипати в той же колодязь. Наші предки вважали, що так можна передати гостинець мертвим друзям і родичам, бо думали, що померлі люди дивляться на них з колодязя. З тієї ж причини потрібно вести себе гідно.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ще обов'язково сьогодні потрібно піти в лазню попаритися, змити хвороби і гріхи водою, яку набрали з ранку. В неї потрібно додати відвар з м'яти, ромашки і меліси. В крайньому випадку наберіть ванну або довше залишіться в душі. Воду, яка стікає з тіла, слід вилити під старе сухе дерево.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 19 березня