Анастасія Петришак ще в 11 років переїхала в Італію разом з батьками, адже вони вважали, що там у неї буде більше перспектив, щоб розвиватися в музичнійсфері.

У 5 років вона почала грати на фортепіано за прикладом свого брата, але, почувши на вулиці скрипаля, назавжди закохалася в скрипку і більше ніколи з нею не розлучається, повідомляє "Радіо Свобода"

Коли їй виповнилося 10 років, то батьки вирішили їхати в Італію, але дівчинка не змогла пристосуватися до життя в новій країні і повернулася в Україну, де жила зі своєю викладачкою зі скрипки Мартою Калінчук. І лише через рік вона наважилася повернутися в Італію.

Анастасія Петришак

"В Італії не дуже люблять іноземців. Завжди відчуваєш себе чужим. Тому я постійно намагалася краще вивчити мову. Завжди треба краще знати ніж інші, більше інших, щоб тебе сприймали" - згадує Анастасія.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

У свої 24 скрипалька дає численні сольні концерти у всесвітньо відомих залах і театрах. Крім цього, вона має доступ до раритетних музичних інструментів, створених такими умільцями як Антоніо Страдіварі, Аматі, Гварнері та інші.

"У мене була можливість зіграти концерт Паганіні №1 на скрипці самого Паганіні: він грав на ній 40 років, і інструмент увібрав в себе всі його емоції, думки, музику. Звичайно, це не тільки велика відповідальність, це велике щастя - мати в руках цей інструмент і знати, що саме він був у руках Паганіні" - ділиться дівчина.

З 2010 року дівчина співпрацює з відомим тенором Андреа Бочеллі і саме завдяки спільному концерту Анастасія через довгий час повернулася в Україну, в Київ. На Батьківщину вона приїжджає нечасто, але дуже сумує за близьким серцю місцями.

"Коли я повертаюся в Україну, це для мене, як повернутися в дитинство. Перше, що я помітила, коли прилетіла, це приємний зелений колір, який я тільки в Україні бачила - дуже гарні кольори" - розповідає Петришак.

Дівчина не здійснює приватних поїздок і постійно займається саморозвитком, продовжує навчається. Через це вона не має ні вихідних, ні відпусток. Та й вони їй не потрібні, так як своє заняття вона не вважає роботою. Це для неї хобі, яке стало справою всього життя.

Нагадаємо, що в Україні зазвучала унікальна крипка Моцарта.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що Ассія Ахат показала свої "поплавки" в басейні.