Україна посіла 133 місце в рейтингу щастя (World Happiness Report 2018). Всього у ньому представлено 156 країн світу.

Список найщасливіших країн оприлюднив підрозділ ООН з пошуку рішень для стабільного розвитку. Дата оприлюднення рейтингу збіглася з Міжнародним днем щастя.

Сесія ООН
Сесія ООН

Першість серед найщасливіших країн виборола Фінляндія (7,63 бала). На другому розмістилася місці Данія (7,59), далі йдуть Норвегія (5,55), Ісландія (7,49) і Нідерланди (7,44). Десятку лідерів замикає Австрія.

Україна цього року в списку знаходиться між Чадом (132 місце) та Ефіопією (134 місце). У минулому році вона була на 138 місці. А ось Росія втратила цілих дев'ять пунктів, опустившись з 59 на 68 місце.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Останній у рейтингу щастя - Південний Судан, також найменш щасливими країнами стали: ЦАР, Афганістан, Танзанія, Руанда, Ємен, Малаві, Сирія, Ботсвана і Гаїті.

Автори дослідження враховували при створенні рейтингу такі чинники: ВВП на душу населення, тривалість життя, щедрість, соціальну підтримку, а також свободу і корупцію в частині їх впливу на прийняття важливих життєвих рішень. Кожен з цих показників оцінюють за десятибальною шкалою і виводять середній для країни бал.

Показник щастя вимірюється на підставі даних за три роки, рейтинг 2019 року складено за інформацією 2016-2018 років.

Фінляндія вже ставала найщасливішою країною світу, але в іншому рейтингу. За підсумками 2017 го вона очолила рейтинг датський The Happiness Research Institute. Для його складання використовувалися якісні й кількісні оцінки, засновані на рекомендаціях ООН і Організації економічного співробітництва і розвитку. Зокрема безробіття, інфляція, рівень ВВП на душу населення та опитування про задоволеність громадян життям і певними подіями.

Нагадаємо, що експерти склали рейтинг найдорожчих і найдешевших міст за вартістю життя.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Зеленський, Тимошенко і Порошенко: у трійці лідерів кардинальні зміни, симпатії українців показали у цифрах.

Також портал "Знай.uа" писав, що до рейтингу Forbes потрапило семеро українців: опубліковано прізвища мільярдерів.