У вівторок, 5 березня, стало відомо про те, що семеро українських бізнесменів увійшли в щорічний рейтинг мільярдерів за версією популярного американського журналу Forbes.

Так, найвище місце в ньому вже за традицією займає власник групи СКМ Рінат Ахметов. Його активи журналісти оцінили в $6 млрд (у рейтингу 2018 року було $5,5 млрд). Це дозволило йому піднятися на 272 місце у свіжому рейтингу (у торішньому рейтингу було 334-е).

На 1511-е місце в рейтингу з 1477-го опустився власник Ferrexpo Костянтин Жеваго. Варто уточнити, що його капітал зменшився з $1,6 млрд до $1,5 млрд. Основний акціонер "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк і власник "Інтерпайпу" Віктор Пінчук зайняли 1605 місце зі статком $1,4 млрд.

Віктор Пінчук

Крім того, активи співвласника групи "Приват" Геннадія Боголюбова складають $1,2 млрд, він займає 1818 місце. Активи його бізнес-партнера Ігоря Коломойського оцінюються в $1,1 млрд, він на 1947 місці. Власник "Смарт-холдингу", народний депутат Вадим Новинський із станом $1 млрд отримав 2057 місце.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В 2019 році рейтинг очолює власник Amazon.com Джефф Безос ($131 млрд), після нього йдуть засновник Microsoft Білл Гейтс ($96,5 млрд) і інвестор Уоррен Баффет ($82,5 млрд).

Джефф Безос

Нагадаємо, нещодавно американське видання Forbes опублікувало статтю, в якій написано, що лимони - це ознака багатства Росії. Журналістка взяла інтерв'ю у одного з представників великої компанії, яка займається виробництвом і продажем лимонів по всьому світу. Ця компанія існує з 1893 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, Forbes назвав найбагатшу людину планети 2018 року. Рейтинг другий рік поспіль очолив глава Amazon Джефф Безос. За минулі 20 років звання найбагатшої людини світу отримували лише четверо людей.

Також портал Знай.uа писав, що тепер Саудівська Аравія має в США офіційного дипломатичного представника - принцесу Ріму бінт Бандар. Відомо, що дане рішення прийняв король країни Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд. Цікаво, що вона перша жінка-посол в історії королівства.