Експерти склали рейтинг найдорожчих і найдешевших міст за вартістю життя. Відповідний рейтинг склало видання The Economist.

У цьому році найдорожчими містами світу стали Сінгапур, Гонконг і Париж. Дана ситуація, коли відразу три міста потрапили у лідери, тому що отримали однакову кількість балів, склалася вперше.

Сінгапур стає найдорожчим містом у світі другий рік поспіль. Після переможної трійки йде швейцарських Цюріх, а японська Осака зуміла стрибнути на шість пунктів вгору і розміститися на одному місці з Женевою.

Сінгапур

тобто найвищі місця зайняли європейські та азіатські міста. Так, за 100 балів отримали Сеул, Копенгаген і Нью-Йорк. У десятку найдорожчих міст світу увійшли також Тель-Авів і Лос-Анджелес.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

В рейтингу істотно піднялися міста Америки, це обумовлено стабільно високим курсом долара. Так, ще 5 років тому в даному рейтингу Лос-Анджелес і Нью-Йорк займали 39 сходинку.

Гонконг

У той же час столиця Ізраїлю є єдиним містом Близького Сходу в рейтингу. Так, на підставі критеріїв, які впливають на місце міста в рейтингу, є підвищення цін, витрати на страхування автомобіля, транспортні витрати.

Крім того, враховувалися фактори зростання інфляції, девальвація, економічні потрясіння, слабкість валюти або ж падіння місцевих цін.

Париж

Так, на місце самого дешевого міста в житті претендує Каракас у Венесуелі. Після інфляції в минулому році близько 1 000 000%, коли венесуельський уряд запустив нову валюту, ситуація погіршується щодня. Валютна політика уряду призвела до того, що населення обмінює коштовності, автомобілі і т. п. на повсякденні товари з-за відсутності грошей.

Також одними з найдешевших є міста Аргентини, Бразилії, Туреччини і Венесуели.

Нагадаємо, як живе єдине у світі поселення в печері. Жителі цього села вже багато років живуть у природній печері.

Як повідомляв Знай. ua, Японію захопили чоловічі геніталії: фалічний парад, який шокує всіх. У місті Комакі відбувся щорічний незвичайний фестиваль, присвячений пенісів.

Знай. ua писав, що на очах астрономів народжуються землеподібної планети. Вчені виявили у зірки DM Тільця два пилових кільця, в яких формуються нові планети.