В Україні змінилися ціни на продукти харчування. Найсильніше з початку року зросли в ціні банани та капуста. А ось картопля, морква і сметана, навпаки, подешевшали.

Про це свідчать дані аналізу цін київських супермаркетів сервісу замовлення продуктів Zakaz.ua, пише "Хвиля".

Сильно здорожчала білокачанна капуста, її ціна збільшилася майже на 6 грн, її середня ціна становить 20,70 грн. Зросла також середня вартість гречки. За 1 кг гречаної крупи в березня доводиться викласти 15,97 грн (+0,36 грн в порівнянні з січнем). Середня ціна цукру становить 13,44 грн (+1 грн в порівнянні з січнем).

А от вартість курячого філе та яєць зменшилася. Кілограм курячого філе значно подешевшав в лютому в порівнянні з січнем (майже на 11 грн), але в березні подорожчав на 8 грн в порівнянні з лютим). Середня вартість десятка яєць в супермаркетах Києва з січня по березень знизилася на 0,90 грн.

Зниження ж цін на картоплю і моркву експерти пов'язують з розпродажем залишків овочів зі сховищ виробників.

З січня по березень 2019 простежується тренд на зниження середньої вартості сметани. Кисломолочний продукт подешевшав на 1,5 грн. При цьому цінники на вершкове масло в березні залишилися на січневому рівні. Однак подорожчали такі продукти, як молоко (на 0,70 грн.) І нежирний сир (на 2 грн.).

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Стрімко дорожчають банани. Якщо в січні середня вартість за 1 кг цього популярного продукту становила 27,02 грн., То в березні спостерігається збільшення середньої ціни до 34,79 грн. Зате продовжують дешевшати українські яблука.

В цілому за 2 місяці, з січня по березень 2019 го, ціни в супермаркетах Києва на основну групу продовольчих товарів істотно не змінилися і відбивають картину в рамках щорічного сезонного коливання, за винятком груп товарів, які мали стрибок понад 10%.

Нагадаємо, що на українців чекає чергова хвиля подорожчання продуктів харчування.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти розповіли, чому м'ясо в Україні стало дорожчим за європейське.

Також "Знай.ua" писав про те, що люблений українцями бутерброд з салом за рік подорожчав на 10%.