Цей день, як і минулий, присвячений рівноденню, а також вербі. Свято також називають: «Вербоносия», «Вербоносний день». Верба якраз розпускається зазвичай в цей час, а їй приписували магічні сили. Також сьогодні в православному календарі святкування ікони Божої Матері "Знамення" Курська-Корінна.

Вважається, що саме в цей час починається справжня весна, а приносять її птахи посланці Раю, тобто жайворонки і приносять з собою тепло. Тому сьогодні потрібно спекти з тіста фігурки пташок і підкинути їх вгору, а потім зловити. Це допоможе залучити в життя достаток, щастя, здоров'я і благополуччя.

На цьому печиві ще можна поворожити. У нього потрібно додати різні предмети, тільки негострі, наприклад, монетка або колечко. А той хто знайде цей однозначний предмет, таким буде і його буде майбутнє, тобто в цьому прикладі – багатство або любов і шлюб.

Раніше ще була традиція, дуже схожа по діям і змістом на великодню, люди розфарбовували яйця, наносили на них спеціальні знаки, робили з них обереги. Можете зробити щось подібне, заодно запасетеся декором перед Великоднем.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ще сьогодні потрібно обов'язково принести додому гілки верби. Вони можуть прибрати з дому все погане: хвороби, сварки, негаразди. І хоча дерево дуже магічне і його гілки допомагають, але садити його не можна. Якраз час, коли починають висаджувати саджанці дерев, але ось вербу в жодному разі не беріть. Вважається, що чоловік, який посадив вербу, помре, коли з неї можна буде витесати лопату.

Народні прикмети на 21 березня

До речі кора з верби разом з анісом, липовим цвітом і малиною – це корисний відвар, з допомогою якого полоскають рот при стоматиті, а горло при ангіні. Порошок з верби іноді використовується і як кровоспинний.

Є ще кілька важливий прийме в цей день:

  • 21 березня собака ощенилася – до народження дитини, якщо ж окотилася кішка – новий член сім'ї з'явиться, наприклад, повернеться додому солдат з армії.
  • Якщо у господині печені жайворонки будуть підгорілі – прибуток потрібно чекати.
  • Хто в день Весняного сонцестояння в коханні зізнається, того почуття у відповідь чекають.
  • Пташки на даху будинку звили гніздо – до радісної події в сім'ї тих, хто в ньому живе.
  • Сьогодні не можна думати про погане – обов'язково збудеться
  • Якщо верба в будинку почала опадати – до хвороби.
  • Вербова гілка, зірвана сьогодні, поламалася, – до неприємностей.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.