У четвер, 21 березня, у російському Ростові-на-Дону розпочалися дебати у справі українського політв'язня Павла Гриба.

Про це повідомляє Громадське із зали суду.

Сам бранець Кремля Павло розповів, що почувається кепсько. Скаржиться, що належної медичної допомоги йому не надають.

"З часів минулого засідання коли я захворів ніхто нічого не зробив, мене відвозять сюди и кажуть що я здоровий. Я прошу вас перенести засідання. Я не повинен тут сидіти і страждати з хворобами", - шокував розповіддю Гриб.

Павло каже, що не здатний брати участь у дебатах. Він скаржиться на нудоту та болі.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Сьогодні зранку вивели в окрему кімнату. Там нічого немає, закрили просто. Це робиться для того, щоб подивитись мої папери. Є для того спеціальні люди. Це мене навмисно вивели, подивились. Та у мене там нічого такого немає. Заяви, звернення, останнє слово", — відзначив він.

Політв'язень також зауважив, що він вважає свою справу виключно політичною.

"Я думаю, що це політика. І думаю, що коли цю справу тільки починали, ніхто не думав, що так вийде", — сказав Гриб.

Наразі у засіданні суду оголосили перерву. Павлу викликали швидку допомогу.

Нагадаємо, російський суд не звертає уваги на поганий стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба. Таку гучну заяву зробив його батько Ігор Гриб, інформує "ДС" з посиланням на Громадське.

Він також розповів, що Павло погано себе почуває - "нудота, болі в нижній частині живота". І нагадав, що на останньому засіданні, 15 березня, політв'язню знову викликали швидку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Північно-Кавказький окружний військовий суд на засіданні в п'ятницю відхилив усі клопотання по справі українського політв'язня Павла Гриба і призначив дати дебатів.

Також Знай.ua писав про те, що український омбудсмен Людмила Денисова провела зустріч із заступником голови Місії ЄС в Україні Аннікою Вальдеманн.