У Росії на суді у справі українського політв'язня Павла Гриба, якого у 2017 році викрали в Білорусі та звинувачують в "тероризмі", свідок з боку обвинувачення відмовилася від своїх попередніх слів і дала свідчення на користь українця.

23 листопада у суді в Ростові-на-Дону відбулось чергове засідання по справі Павла Гриба. Про це повідомляє "Громадське".

У суді свідчити мала Тетяна Єршова - саме її, за версією прокурорів, Гриб нібито схиляв до теракту.

Однак через хворобу Єршової на суді свідком виступила її подруга - Марія Юрістова, яка раніше вже давала свідчення у цій справі.

Марія Юристів заявила, що вона найкраща подруга Єршової. За її словами, Гриб і Єршова переписувалися в інтернеті і їхні розмови мали переважно романтичний характер. І ніякого політичного підтексту, про що стверджує звинувачення в Росії, в їхній переписці не було.

У той же час прокурор заявив, що Юрістова змінила свідчення. У 2017 році вона назвала свою подругу Єршову "українською націоналісткою з правими поглядами, яка героїзувала Бандеру і Шухевича".

Юристів підтвердила, що на протоколах її торішнього допиту стоїть її підпис, проте відмовилася від цієї характеристики Єршової і сказала, що не знає, що таке націоналізм і писала ці свідчення не вона.

Нагадаємо, Павла Гриба звинувачують в тому, що він нібито схиляв свою подругу - 18-річну Тетяну Єршову з Сочі - здійснити теракт. Українця затримали влітку 2017 року Білорусі і вивезли в Росію.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило протест через продовження арешту українському політв'язню Павлу Грибу.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, в російському СІЗО глумляться над українським підлітком.

Також Знай.ua писав, батько Павла Гриба розповів, що в даний момент його сина позбавили будь-якої кореспонденції, хлопця залишили без інформації.