Всесвітній метеорологічний день

День проводять щорічно в один і той же день з ініціативи ВМО та під егідою ООН. Цю подію відзначають 192 держави. В цей же день у 1950 році набрала чинності Конвенція ВМО, яка проголошує створення Організації. День почали відзначати з 1961 року. У свята є свій девіз: «Погода, клімат і вода в інформаційну еру».

Одне з найбільших досягнень Всесвітньої метеорологічної організації, це те, що була створена всесвітня програма досліджень клімату, а також Всесвітня служба погоди.

ВМО надає підтримку країнам, надаючи метрологічні та гідрологічні послуги. А день проводять, щоб підвищити обізнаність людей про наслідки кліматичних змін. Проблема зміни клімату проявляється не тільки підвищенням або зниженням температури, але також призводить і до руйнівних лих, повеней, цунамі та посухи.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Батьківська субота другої седмиці святої Чотиридесятниці

Всі дні поминання померлих під час Великого посту не проводяться, бо кожен день немає повної літургії. А цей ритуал з нею пов'язаний. Але для нього є Батьківські суботи седмиць. Вони встановлені, щоб не позбавити померлих молитви. Ще вони називаються Вселенськими батьківськими суботами, а панахиди в ці дні – вселенськими.

В цей день теж проходить Батьківська субота. Крім поминання кожного померлого окремо, церква також згадує всіх «від століття преставившихся отців і братів по вірі, сподобившихся християнської кончини, так само і тих, які, будучи захопленими раптовою смертю, не були напутствовані в загробне життя молитвами церкви».

Православні свята:

  • Седмиця 2-га Великого посту. Поминання покійних.
  • Мучеників Кодрата Нікомидійського, Саторина, Руфіна і інших.
  • Триває Великий піст.

Василина — вешней води указательница

У цей день вшановують відразу кількох святих — відзначають пам'ять Коринфських мучеників і мучениць. На Русі люди вибрали Василиссу, щоб присвятити їй цей день. Сьогодні наші предки займалися різними турботами, які пов'язані з весною: відводили воду від будинку, рили канали. Часто рибалки виходили на промисел, тому що на річці в лунку біжать весняні струмочки, і добре ловиться плотва.

Народні прикмети на 23 березня

Іменини в цей день

Анастасія, Василина, Віктор, Галина, Георгій, Денис, Дмитро, Іван, Леонід, Марк, Михайло, Ніка, Павло, Федір

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.