Акціонерна компанія "Укрзалізниця" не планує пряму індексацію тарифів на пасажирські перевезення в поточному році, про що голова правління компанії Євген Кравцов розповів під час прес-конференції з журналістами.

Згідно його слів, натомість "Укрзалізниця" збирається розділити тарифні класи і провести дерегуляцію дорогого сегмента пасажирських перевезень. Він підкреслив: "В цьому році у нас є ініціатива поділу класів пасажирських вагонів на перший, другий і третій. Я думаю, це відбудеться через кілька тижнів".

Укрзалізниця

В якості прикладу Євген Кравцов привів поїзд Київ - Маріуполь, де запрацює поділ на класи: "З 30 березня у нас буде три поїзди сполученням з Маріуполем. Новий потяг буде складатися з повністю оновлених вагонів. За нашою градацією, він буде віднесений до категорії "люкс". При цьому він буде долати маршрут швидше за всіх. Також буде поїзд категорії стандарт, дорога займе близько 16 годин і він буде складатися з хороших вагонів. Там буде нижче ціна. Також, буде поїзд категорії економ з часом у дорозі більше 17 годин з найменш модернізованими вагонами".

Що стосується інших маршрутів, то в них можлива комбінація різних вагонів у складі одного поїзда. Кравцов зазначив, що нові правила перевезень знаходяться на фінальній стадії в Міністерстві інфраструктури та Міністерстві юстиції і після їх погоджень "Укрзалізниця" зможе дерегулювати дорогі перевезення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Укрзалізниця

Варто відзначити, що раніше "Укрзалізниця" анонсувала подорожчання квитків у 2019 році за два етапи - з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%, а в 2018 році вартість квитків підвищувалася двічі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов повідомив, що з липня 2019 року розпочнеться масштабна реконструкція Вокзальної площі у Києві. Він зазначив, що в існуючий проект ще будуть внесені певні зміни, проте головні контури майбутньої реконструкції можна помітити вже зараз.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в метро Гонконга зіткнулися два пасажирських потяги: їх машиністи постраждали і на даний момент перебувають в лікарні. Інцидент стався під час тестування нової сигнальної системи, тому пасажирів у вагонах не було.

Також "Знай.uа" писав, що в "Укрзалізниці" розповіли, скільки дефектних шляхів і мостів вимагають негайного ремонту і що планується на найближчий час. Довжина залізничного полотна, стан якого інакше як жахливим не назвеш, щорічно зростає, що стосується і цін на перевезення.