У Держстаті розповіли, що за підсумками 2018 року ціни на житло зросли на 5,4%.

Про це повідомляють ЗМІ.

У свою чергу архітектор Тарас Годованець розповів, що Державна статистика значно занижує цифри, показуючи доволі малі показники ціни. За словами експерта ціни на ринку нерухомості зробили більший стрибок ніж показується.

Він відзначив, що на вартість квадратних метрів впливають деякі фактори:

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще
  • підвищення вартості будівельних матеріалів - за його даними, в 2018 воно склало в середньому 15-35%;
  • за минулий рік також підвищилася вартість робочої сили - на 20-25%;
  • інфляція - за даними Держкомстату, середньорічна інфляція в 2018 знизилася до 10,9% в порівнянні з 14,4% в 2017.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів схвалив нову програму надання житла в лізинг поліцейським та рятувальникам. Для цих категорій громадян діятимуть пільгові умови – частину вартості квартири оплатить держава. Хто ще може вигідно придбати житло та в чому певаги квартири у лізинг в порівнянні з кредитами.

Для захисників

Відповідно до постанови уряду від грудня 2018 р, співробітники МВС і ДСНС можуть отримати житло на умовах фінансового лізингу. Ситуація із забезпеченням житлом у відомствах досить складна. За підрахунками спеціалістів, кожен українець, хто зараз перебуває у квартирній черзі, зможе отримати свої квадратні метри лише через 50-80 років. Лізингова програма повинна вирішити це питання. Її термін складе від 2 до 20 років, а держава компенсує 30-40% лізингових платежів (в залежності від стажу співробітника і складу родини), а також 100% витрат з обслуговування договору-лізингу.

Для всіх

Взяти квартиру в лізинг в Україні можуть не тільки правоохоронці і рятувальники, ця програма діє для всіх юридичних та фізичних осібю. Однак для них пільги не передбачені.

Нагадаємо, хто першим отримає надбавку та як зростуть виплати до кінця року.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт розповів про підводні камені субсидій.

Також "Знай.ua" писав, що накопичувальна пенсія в Україні, як забезпечити собі гідне існування і не прогадати.

"Порошенко знав": Свинарчук заробляли на оборонці з відома президента - Трепак